USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Завтра в Україні - радіодиктант

8 Листопада 2012 10:47
Повправлятися у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності пропонують усім охочим у День української писемності та мови, 9 листопада. Так, слухаючи Українське радіо, можна буде перевірити себе на знання правопису.

Про це повідомляють на офіційному сайті «НРКУ».

Завтра, 9 листопада, о 13:30, на Українському радіо традиційно відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Нагадаємо, що радійники практикують цей захід з 2000 року на День української писемності та мови. Відтоді щороку цього дня всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а також продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.

Аналогічні заходи відбуваються у багатьох країнах світу, зокрема у Польщі, Китаї, Франції.

До слова, минулого року Національна радіокомпанія отримала 17 тисяч 348 диктантів не лише з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії і навіть Таїланду. Диктант писали люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки.

Цьогоріч текст диктуватиме доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, отримають призи – грошові премії, книги, компакт-диски із унікальними записами Українського радіо.

Варто наголосити, що перевірятимуть лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Зважаючи на те, що щороку разом із диктантом слухачі надсилають розповіді про себе, міркування про мову, роздуми про значення акцій, які єднають націю, цього року вперше, окрім диктанту, впровадять творче завдання. Воно - необов’язкове і його оцінюватимуть окремо!

Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним прямоефірним марафоном, під час якого ведучі Аліна Акуленко та Роман Коляда розповідатимуть про історію акції, призи, а також разом із гостями студії міркуватимуть про те, що таке радіодиктант – перевірка грамотності чи громадянська позиція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 8 Листопада 2012 10:56
Пропоную щоб диктант диктував Азаров...
Наталка до 123 Показати IP 8 Листопада 2012 12:01
Хотіла те саме запропонувати... А ще б Президент.. і ряд інших представників влади...
Леонід Показати IP 8 Листопада 2012 12:44
БОМБА! ОН може продіктавать тілька з сурдопєрєводам ліше для глуханіміх!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus