USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Залізничний переїзд, де трапилась ДТП, обладнають автоматикою?

3 Грудня 2012 17:49
Залізничники разом із транспортниками міркують про те, щоб найближчим часом поставити на залізничному переїзді неподалік Дерно, що у Ківерцівському районі, автоматичний шлагбаум.

Про це інформує НТН.

Нагадаємо, нещодавно водій Вольво не відреагував на заборонний сигнал семафора, вирішив проскочити перед потягом. Однак йому не вдалося: від удару машину зім'яло, а «голова» електрички загорілася.

До місця пригоди ще добрих триста метрів, а через роззяв і припарковані край дороги автівки не проштовхатися. Невситимо цікавих людей стримують як можуть ДАІ-вці, та натовп більшає. Головне, народ прагне бачити потяг, що палає.

«Як автівка рвонула з місця, видно по багні. На ньому відтиски шин, а за метр-два - лобове скло, дзеркала та й, власне, сама кабіна. Рама ж автомобіля - за двісті метрів від переїзду - під потягом», - стверджують очевидці. Ймовірно, кажуть залізничники, вона й викресала іскру від тертя об рейки.

«Був пошкоджений бак з соляркою, тому загорілася і машина, і електричка. Перший вагон відновленню не підлягає. на момент руху в електричці перебувало більше сотні людей, а в вагоні – більше 20-ти», - розповів головний інженер Рівненської дирекції Львівської залізниці Микола Врочинський.

Вогонь, від якого зайнялися «голова» електрички та картонний крам в автомобілі, пожежники гасили 20 хвилин. Довше довелося підіймати електроопору та знеструмлювати дроти. Кажуть, лагодили кілька годин.

«Це - опора контактної мережі. На ній тримаються дроти, по якій їздять електрички. Зараз робляться усі роботи для відновлення габариту: забрати опору звідси, щоби стягнути електричку. Получилось, що електричка стукнула машину, а вона потягла за собою опору», - зазначив енергетик Руслан Чиж.

«Тут є елементарне порушення правил дорожнього руху. Порушено водієм вантажівки, який спробував зробити обгін, не бачачи дизель-потяга. І виникло зіткнення. В результаті зіткнення водій автомобіля отримав тілесні ушкодження - у нього два переломи. Ступінь середньої важкості. І постраждала ще одна особа в електричці, але незначно», - розповів керівник ТУ МНС у Волинській області Володимир Грушовинчук.

До слова, за період Незалежності на злощасному дернівському переїзді вже загинуло десятеро людей. Ще більше травмовано. Причина одна й та сама - нехтування водіями-автомобілістами сигналом семафора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
сеня Показати IP 3 Грудня 2012 18:26
треба не забирати згорівший автомобіль. щоб бачили ті неукі. що може бути за нехтуванням правилами перетину ж.д переїзда.
тупость якась Показати IP 3 Грудня 2012 20:02
а що з цього повідомлення можна зробити висновок що переїзд обладнають автоматикою і шлагбаумом ???????????????????????
Ден Показати IP 4 Грудня 2012 11:36
Скільки треба випити, щоби так зрозуміти???????????
Василь Показати IP 4 Грудня 2012 14:18
Там вже колись стояла автівка, яка потрапила під поїзд. Очевидно, для наших людей це не є уроком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus