USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Захисні габіони, виготовлені лучанами, витримали вогонь гранатометів

23 Липня 2015 14:30
Військовослужбовці частини В0259 випробували на міцність захисні габіони, розроблені лучанами. Про це інформує керівник прес-служби В0259 лейтенант Влад Якушев.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що перших два захисні габіони по військових стандартах армій НАТО - MIL1 5442 виготовили у Луцьку.

А 21 липня 2015 року на полігоні Рівненського навчального центру габіони пройшли випробування. Укріплення представляють з себе дротяні ємкості, півтора метри висотою, обшиті з середини цупкою тканиною. Ємкості швидко монтуються, прикріплюючись дротяною спіраллю одне до одного, та заповнюються піском.

- Такі габіони легко складаються і їх просто перевозити. Стрілецька зброя їх не пробиває, але ми ніколи не випробовували їх вогнем важкої зброї, - розповідає ініціатор розробки Віталій Бобир.

Наповнені піском дротяні куби спочатку обстріляли з ручних гранатометів РПГ-7, СПГ- 9 та ПТУР, потім з гармати, «фаготу», зенітної установки ЗУ-23-2, та гармати «рапіра».

Попри шквальний вогонь, та прямі влучення захист гідно тримався. У результаті випробування передня стінка - вщент розбита, але у задній стінці виявилося лише декілька пробоїн.

Розробка волонтерів є вітчизняним аналогом натівських захисних систем. За допомогою таких габіонів можна у надзвичайно короткий строк посилити слабкі позиції ЗСУ, або облаштувати блокпост. Волонтери, які показали військовим розробку, шукають спонсорів, які б придбали матеріали для виготовлення габіонів. За наявності матеріалів вони готові безплатно зайнятися їх виготовленням та доставкою у зону АТО.



Віталій Бобир демонструє захисну конструкцію



З «Фаготу» - вогонь!



Залп з зенітної установки



Постріл з «рапіри»



Габіон після обстрілу, вигляд спереду.



Габіон після обстрілу, вигляд ззаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus