USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Загиблого Героя з Волині хотіли визнати батьком чужої дитини

9 Червня 2016 14:46
Визнати батьківство загиблого Героя АТО Петра Сусваля над малолітньою дитиною намагалась через суд пані Н. 3-го червня завершилась судова тяганина, яка тривала майже півтора роки. Остаточну крапку поставила експертиза ДНК, висновок якої вказав, що загиблий Герой не є батьком малолітньої О., - інформує БУГ.

Позивачка запевняла суд та рідних в тому, що певний час проживала із Петром Сусвалем і що саме від нього народила в березні 2011 року доньку. Пані Надія заручилась підтримкою та допомогою громадської організації “З’єднання борців “За справедливість” та через суд вимагала встановлення батьківства.

ГО З’єднання борців “За справедливість” розповсюдила у соціальних мережах пост з ліричною історією стосунків двох людей та як війна ламає долі.

“… Ось і прийшла до нас за допомогою. Звісно, чекати швидкого розв’язку цієї досить неординарної історії, не варто, але надія на те, що дитина матиме документ, в якому буде вписано законного тата, а її мама отримуватиме пенсію по втраті годувальника, є велика. Нині підготовлені заяви до суду, надсилаються запити та збираються усі необхідні документи для встановлення батьківства на основі аналізу ДНК, вишукуються свідки спільного сімейного життя та народження дочки. В усій цій історії не варто втрачати людяності та надії. Потрібно вірити у те, що посадовці, які представляють різноманітні державні інституції нашого суспільства, яке пройшло чорне горнило тривалої для мирної країни війни, увійдуть у скрутне положення жінки та її дочки та приймуть неупереджені рішення. Не будуть займатися відписками, а всіляко намагатимуться допомогти маленькій дівчинці не зневіритися в дорослих дядях і тьотях, від розчерку пера яких залежатиме її подальша доля”, – йдеться в дописі, автором якої зазначено громадську організацію З’єднання борців “За справедливість”.

Черговий позов був складений 11-го січня 2016-го року. Основна вимога – визнати батьківство загиблого Петра Сусваля та зобов’язати Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Володимир-Волинському району реєстраційної служби Володимир-Волинського міськрайонного управління юстицій у Волинській області внести зміни в актовий запис про народження О. та змінили прізвище на Сусваль. Тема почала набувати широкого резонансу і почасти з’являлись пости в соціальних мережах.

“З позовної заяви вбачається, що матеріальну підтримку надавав батько загиблого Героя, а тому був викликаний до суду як свідок. Родина бійця, дізнавшись про цю статтю в інтернеті та позов, болісно відреагувала на несправедливість і мати інвалід 2 групи, в якої в цей день суттєво різко погіршився стан здоров’я, після чого її було ушпиталино до Володимир-Волинського ТМО, а батько інвалід 1-ї групи був змушений відстоювати пам’ять свого загиблого сина та його честь в суді доводячи, що псевдо матір, та її представник є шахраєм. Родина, звісно, зрозуміла, що ціль цієї позивачки є гроші, які були відшкодовані батькам за смерть сина в сумі 609 тисяч гривень та спадщина по праву представлення загиблого в АТО. До моменту загибелі свого сина батьки інваліди цієї людини не знали та не бачили і не могли бачити, так як загиблий в АТО син Петро мав гарну наречену і мав намір одружитися з нею після свого повернення. Родина була шокована такою зухвалістю та цинізмом шахраїв”, – зазначається в наступному дописі від 12-го травня 2016-го року.

Всі крапки над “і” розставила експертиза ДНК, висновок якої однозначно підтверджують, що малолітня О. не може бути онукою батьків загиблого Петра Сусваля. А також цікаво те, що після надходження до суду результатів аналізу ДНК позивачка надіслала заяву про залишення позову без розгляду. Не зрозумілими залишились мотиви молодої жінки, яка розповідала своїй п’ятирічній річній доньці про тата Героя, приводила до стели “Небесної сотні” та показувала портрет нібито батька дитини. Свідками таких моментів стали багато жителів Володимира-Волинського, які співчували жінці. І на завершення додамо, що на долю сім’ї Сусваль випало чимало випробувань. Нещодавно в ЗМІ обговорювали тему перейменування села із Жовтневе на честь загиблого Героя АТО Петра Сусваля в рамках декомунізації. Нагадаємо, що проти перейменування виступили і самі батьки, і жителі населеного пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 9 Червня 2016 16:49
то не жінка , то алчна тв*рина
Справедливість Показати IP 10 Червня 2016 15:42
Ганьба аферистам ГО З’єднання борців “За справедливість”. Вже декілька років вони каламутять воду своїми сепаратистськими діями. Пора правоохоронним органам вивести шахраїв на "чисту воду" і оприлюднити хто за цим стоїть. Владі потрібно вибачитися перед батьками загиблого воїна, що допускають таке знущання і не присікають таких "борців за справедливість"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus