USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Загальний страйк повністю паралізував Грецію. ФОТО

5 Жовтня 2011 17:04
У Греції триває 24-годинний загальний страйк, спрямований проти жорстких антикризових заходів уряду - в країні закриті державні установи, в тому числі, школи, суди і туристичні об'єкти, а персонал медичних установ вийшов на роботу в скороченому складі.
Про це інформує Gazeta.ua.
Загальне число страйкуючих працівників становить десять тисяч осіб. Через страйк у Греції паралізовані залізничне і поромне сполучення. Аеропорт Афін скасував понад 400 внутрішніх і міжнародних авіарейсів.
Тим часом у центрі Афін відбулася багатотисячна акція протесту. За даними Reuters, в ході демонстрації група молоді влаштувала погроми. Поліція використовувала для їх утихомирення сльозогінний газ.

Нинішній страйк став першим після того, як уряд Греції оголосив про плани звільнити в «трудовий резерв» 30 тисяч працівників бюджетної сфери. Влада країни змушена вдатися до таких суворих заходів, щоб уникнути дефолту. Скорочення держсектору стало однією з умов, при виконанні яких міжнародні організації продовжать надавати Греції фінансову допомогу.

Державний борг Греції в даний час складає близько 350 мільярдів євро. У 2010 році ЄС і МВФ виділили їй 110 мільярдів євро фінансової допомоги, а в липні 2011 року вони попередньо схвалили виділення ще однієї кредитної лінії на 109 мільярдів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
юрій Показати IP 5 Жовтня 2011 18:09
Не десять тисяч, а десять мільйонів страйкуючих!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus