USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

За співпрацю з міліцією школярки отримали «мобільники». Додано ВІДЕО

6 Грудня 2012 16:30
За допомогу міліції двоє луцьких школярок отримали дипломи та подарунки. Дівчата повідомили правоохоронців про те, що бачили озброєного чоловіка.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС в області.

Учениці луцького навчально-реабілітаційного центру Діана Жук та Іванна Барабошко (на фото) допомогли працівникам внутрішніх органів затримати правопорушника. За це начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук на урочистій лінійці у школі вручив шестикласницям подяки та подарунки.

Того дня прогулюючись парком, дівчата помітили чоловіка, який ховав під куртку пістолет. Школярки відразу поїхали до обласного управління міліції, аби повідомити про побачене черговому. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, тож правопорушника оперативно затримали. Чоловік мав при собі газовий пістолет. На запитання правоохоронців звідки у нього зброя, підозрюваний відповів, що знайшов і саме збирався здати її в міліцію. Пістолет передали на криміналістичну експертизу, щоб встановити, чи є вона нарізною.



Оцінивши старання вихованок навчально-реабілітаційного центру, правоохоронці вирішили заохотити вчинок дівчат на шкільній лінійці. Так, головний міліціонер Волині відзначив їхню активну громадянську позицію та пильність. Олександр Дмитрович запропонував учням брати приклад з Діани та Іванни. «Ці дівчатка допомогли затримати озброєного чоловіка, адже розуміли, що за допомогою зброї зловмисники скоюють різноманітні правопорушення, а тому не залишилися байдужими. Своїм прикладом вони показали, як треба діяти в подібних ситуаціях. За це їм велике спасибі. Нині зброя вилучена, і зловмисник обов’язково буде покараний», - зауважив начальник.



Також правоохоронець наголосив на важливості правового виховання дітей. За словами чоловіка, над цим повинні працювати як батьки, так і вчителі. «В органах внутрішніх справ є спеціальний підрозділ – кримінальна міліція у справах дітей, співробітники якого є постійними гостями у школах області. Адже спільними зусиллями ми виховаємо свідому і вірну громадянському обов’язку зміну», - додав Олександр Дмитрович.

Шестикласниці отримали від начальника УМВС в області в подарунок подяки та мобільні телефони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 11:12
УжОс. Так скоро и покойный Павлик Морозов получит звание Герой Украины. :)))))))))))
саша Показати IP 6 Грудня 2012 11:15
девченкі молодці.чоловік нажив геморой на свою дупу .начальник мвс отримав галочку що так заохочує простих мешканців .директору школи треба розібратисьв у який час вони шатались парком.
тиць-здиць Показати IP 6 Грудня 2012 11:32
Тепер будуть стукати по мобільному. А колись їх би призначили піонерами-героями.
Анна Показати IP 6 Грудня 2012 12:33
Маразм крєпчал))) Про пряму доведену вину чувака з пістолетом в статті немає ні слова, але він вже "зловмисник" і "буде покараний". Плакати і сміятись, сміятись і плакати.
111 до Анна Показати IP 6 Грудня 2012 13:35
не обовязково про це всім повідомляти. Діти молодці, міліція теж правильно в усіх відношеннях вчинила. А те чи має людина дозвіл на зброю - це діло десяте. Нема чого нею вимахувати. Фото тільки приберіть з сайту.
Чеширский Кот до Анна Показати IP 6 Грудня 2012 14:48
Анна +100
Чеширський дурень до Анна Показати IP 6 Грудня 2012 22:29
Анна і кошеня, носіння зброї без дозволу є правопорушення. Так що краще помовчіть неуки
мама Показати IP 6 Грудня 2012 12:57
цілком згоджуюся зі сашком! і ще, я б рекомендувала не друкувати фото дітей, хоч би там кого вони зловили. не факт, що людина дійсно злочинець, а цим дівчаткам потім буде непереливки
Віка Показати IP 6 Грудня 2012 13:57
В подобных случаях на размещение фото детей нужно разрешение родителей! Вина задержанного установлена? На месте родителей, спокойно можно в суд на "Волинські новини" или СЗГ УМВС в області (если они фото дали)подавать!!!
Александр Показати IP 6 Грудня 2012 14:35
Странная реакция((( А не думаете вы, что девченки (МОЛОДЦЫ!) может спасли ваше чадо, гуляющее вечером в парке? Что "благонамеренный добропорядочный гражданин" с газовым пистолетом, не имеющий при себе разрешения на него, мог подойти и в упор выстрелить? Просто так, "по приколу"?
Чеширский Кот до Александр Показати IP 6 Грудня 2012 15:44
Для меня Ваша реакция тоже странная. Разве наличие разрешения гарантирует от выстрела в упор, "просто так по приколу"? Мало ли что может произойти с человеком у которого и есть разрешение. Вон недавно один просто его забыл в интересном месте. Человек, имеющий разрешение может переложить ствол из кармана в карман, при этом засветив его. Да что угодно может быть, каждый раз бежать ментам стучать?
Александр до Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 16:43
Да, представьте себе, бежать стучать ментам!
Чеширский Кот до Александр Показати IP 6 Грудня 2012 17:06
Так до 37-го докатимся, не хочу.
111 до Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 17:48
якщо в мене є, вибачте ... то махати ним я буду тільки вдома перед жінкою, ну максимум на нудистському пляжі. Маєш пістолета - ну і хай він десь там за пазухою греє тебе думкою що ти захищений. Муляє - залиш вдома.
Чеширський дурень. до Чеширский Кот Показати IP 6 Грудня 2012 22:31
А ти кошенятко дійсно без мізків
Петья до Александр Показати IP 6 Грудня 2012 19:14
Да этих пистолетов сейчас, определенного калибра и без разрешения на ношение, продают в интернет-магазинах валом!!!
Юзек Показати IP 6 Грудня 2012 14:54
Ну і цирк! Піймали чоловіка з газовим пістолетом ! Та їх кожен десятий має. Нехай наша НЕКОРУМПОВАНА міліція біля нічних клубів попатрулює ще не таке побачить.
Александр Показати IP 6 Грудня 2012 17:20
Уважаемому Коту: у Вас есть оружие? Вы носите его в гражданской одежде, "на людях", без кобуры? Вы носите с собой разрешение на него/знаете где оно? У Вас будут проблемы, если Вы знаете, что оно зарегистрировано, когда к Вам обращаются сотрудники милиции?
макс Показати IP 6 Грудня 2012 17:37
Люди добрі, заспокойтеся. Дівчата правильно зробили. Невідомо, що на тій зброї може "вистіти". От буде цікаво,якщо за кілька днів по ній щось випливе. Нерозкрите,уявляєте???
Кекс до макс Показати IP 6 Грудня 2012 17:53
ГАЗОВА ЗБРОЯ!!!! Що на ній може висіти?
ящик до Кекс Показати IP 6 Грудня 2012 18:44
Сопли
ящик до Кекс Показати IP 6 Грудня 2012 18:45
всяке
Беня до Кекс Показати IP 6 Грудня 2012 19:17
Думка "макса"!:)))
!!! до Кекс Показати IP 6 Грудня 2012 21:45
Газ з Росії, контрабанда))
Груз Показати IP 6 Грудня 2012 18:38
Вбивство охоронців Каравану))
ящик Показати IP 6 Грудня 2012 18:45
Классно
Сусідка Показати IP 7 Грудня 2012 09:54
Привіт всім,перший раз лишаю коментар в інтернеті. Я знаю дівчинку яка на фото.Мені 30 років я боюсь цю дівчинку і це не жарт.Вона вештається до 22.00 вулицями,пЄ алкоголь , стріляє цигарки і гроші в перехожих і якщо не даєш то так погрожує і вимагає із матюками і спрбами вдарити Я ЇЇ БОЮСЯ.І зовсім не здивуюся ,що чоловік в якого був пістолет ПРОСТО захищався від "ДІТЕЙ"
Лучанка до Сусідка Показати IP 7 Грудня 2012 11:56
Теж мені новина... В мене самої такі діти...де їх подіти....
haha Показати IP 7 Грудня 2012 12:30
здали біднягу+ ще й їхні фото вивісили і назву закладу написали. потім їх половить і розбереться)
Всі до haha Показати IP 7 Грудня 2012 13:08
так їм і треба
Всі Показати IP 7 Грудня 2012 12:32
всі вже звикли до того, що всім на все нас---ати, якщо це не стосується саме тебе, бо "моя хата з краю", тому й така реакція на вчинок цих підлітків. Не знаю які в них моральні якості, можливо й правда те, що написала Сусідка, але вчинок в принципі правильний. Потрібно повідомляти і про озброєних, і про п"янчуг в громадських місцях, і про тих хто сміття викидає куди попало, і палить попри заборони суху траву та листя, труячи всіх смердючим димом і про таке інше, то може й будем жити якось по людськи, а не по свинськи,як зараз і 37 рік тут ні до чого.
Оленка до Всі Показати IP 10 Грудня 2012 09:22
Сусідка напичала правду. Я теж знаю одну з двох. І теж її боюся. Поведінку цієї дитини не можна назвати нормальною. І потік матів з лексикону юної рятівниці здивував би навіть "бувалих" дорослих. А про вживання алкоголю і паління в дитячому віці взагалі говорити не хочеться. Можливо, діти допомогли міліції. Але однозначно одну з дівчаток ставити за приклад не варто. А працювати педагогам є над чим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus