USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

За місце в ЛНТУ абітурієнти «будуть битися»

31 Липня 2012 18:05
Не зважаючи на підвищення прохідного балу тестування по профільному предмету, студентами Луцького національного технічного університету хочуть стати більш як на 20% більше абітурієнтів, аніж торік.

Про це у коментарі «ВН» повідомив відповідальний секретар приймальної комісії Луцького національного технічного університету Валентин Талах 31 липня.

Зі слів Талаха, за підсумками останнього дня вступної кампанії-2012 абітурієнти подали до ЛНТУ 7794 заяви. «Це більше, ніж в минулому році», - зауважив Талах.

Так, 687 з них члени приймальної комісії отримали в електронному варіанті. Ця цифра становить 14,6% від загального обсягу усіх поданих заяв. Для порівняння Талах зазначив, що по Україні цей показник дещо вищий – 16,6%.

Підсумовуючи результати вступної кампанії, Талах повідомив, що у цьому році активізувалися охочі стати студентами денної форми навчання.

Тож після закінчення школи абітурієнти подали на 22,5% більше заяв, ніж торік. Понад те, активнішими на 23,3% стали й випускники коледжів. «Це при тому, що був піднятий прохідний бал. 140 балів на профільні предмети», - зазначив Талах.

Відповідальний секретар розповів, що найбільше заяв молодь подала на напрями, пов’язані з комп’ютерними науками та комп’ютерною інженерією.

За словами Талаха, «приплив» абітурієнтів на ці напрями був очікуваним. «Тут в нас збільшення на 62,1%», - розповів секретар. Саме тому, лише одному з приблизно 14 абітурієнтів, які подали заяви на ці напрями підготовки, вдасться навчатися на державній формі.

Також у цьому році на 35% більше заяв абітурієнти подали на класичні технічні напрями. «Це машинобудування і інженерна механіка», - зазначив фахівець.

Окрім того, членів приймальної комісії здивувала кількість охочих навчатися на будівельних спеціальностях. За словами Талаха, «на будівництво» абітурієнти подали на 40,6% більше заяв, ніж торік.

Щодо економічних напрямів підготовки, Талах упевнений, що за них абітурієнти «будуть битися». «Конкурс становить 40 осіб на одне державне місце», - повідомив він.

Така ситуація склалася навіть попри те, що цьогоріч Міносвіти збільшило державне замовлення на економічні напрями підготовки у виші. А загальний обсяг державного замовлення ЛНТУ, у порівнянні із торішнім, збільшився на 99 місць.

Загалом же секретар зазначив, що конкурс на всі напрями підготовки у виші становить 5,2 особи на одне державне місце. А на класичні технічні напрями – від 2 до 4 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 31 Липня 2012 21:28
Хм.... А чого тоді в ЛНТУ зарплату у два рази зменшують на наступний рік?
Студент до Василь Показати IP 31 Липня 2012 23:41
І відпускні в універах не платять, а вже відпустка завершується
До Василя Показати IP 1 Серпня 2012 10:43
Не зменшують зарплату, а зменшили ще з весни за рахунок "добровільно-примусового" написання заяв про відмову від доплат за наукові ступені та звання - 40% від окладу.
Гуморист Показати IP 18 Серпня 2012 00:18
Да.. П...ти не мішки носити :) Курчат по осені рахують... (вересень покаже)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus