USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

«За ожинами до вужинника»: фото лісового врожаю на Волині

14 Серпня 2017 07:00
Вчителька із села Дубове Ковельського району поділилася фото зібраної лісової ожини в мережі Фейсбук.

«Кожен з нас, певно ж, має в лісі свої місця: грибні, чорничні, ожинові. Сьогодні вдосвіта велик завернув мене в інший ожинник – той, де збирали ожину в дитинстві з покійною бабусею. Старий він тепер і ягід на ньому майже немає, та здається мені, що й тоді їх було не дуже, бо чомусь не пам'ятаю, щоб колись бабуся багато ожин набирала», – написала Наталія Тхоржевська у своєму дописі.

Жінка поділилася спогадами із дитинства: «Але ще відтоді зарослі ожини в мене асоціюються з вужами. Через наше дубівське «укання» (худила, рубила, гувурила мулуко, зузуля – особливості місцевої говірки) «ожинник» називали «ужинником», а часто ще й «в» додавалось. А ще бабця завжди сварила: «Не лізьте в той ВУЖИННИК – там вужів повно!».

Наталія Тхоржевська додала, що шкірка вичинки варта, вдалось назбирати 15 літрів – відерце смачненької соковитої ожинки, однак не в тому старому вужиннику, а на своєму таки місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus