USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

З березня українці отримуватимуть субсидії готівкою, – міністр

16 Січня 2019 19:03
Виплата субсидій у готівковій формі почнеться з березня цього року.

Про це розповів журналістам міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише Економічна правда.

«Була нарада у Президента України за участі Прем’єр-міністра, ряду міністрів, зацікавлених сторін, а саме «Укрпошти», «Нафтогазу», Пенсійного фонду, громадських організацій, представників ОСББ. Було ухвалене політичне рішення про те, щоб тих людей, яким призначена субсидія з жовтня, перевести на грошові розрахунки уже в готівковій формі з березня», – повідомив Рева.

«Це робиться для того, щоб до травня мати уявлення про те, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий – в експериментальному порядку усім видати гроші і подивитися, як це буде працювати», – пояснив міністр.

Він окремо зазначив те, що обидва механізми монетизації, готівковий і безготівковий, працюватимуть паралельно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУБСИДІЯ-2019: ПРО МОНЕТИЗАЦІЮ, НОВІ ПРАВИЛА ВИПЛАТ І ПІДРАХУНОК ДОХОДІВ

«Сьогодні у нас 4 мільйони отримувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень. Тобто 6 мільярдів гривень на місяць ми видаватимемо готівкою», – підрахував Рева.

У безготівковій формі субсидію отримуватимуть ті громадяни, які звернулися до управлінь соцзахисту після 1 січня 2019 року.

Колишній член НКРЕКП, експерт із питань енергетики Андрій Герус прогнозує, що внаслідок такого рішення інфляція за підсумками 2019 року буде набагато вища, аніж 5%, які таргетує НБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 16 Січня 2019 19:25
Тепер ще в черзі ощадбанку стояти і комісію їм платити за обслуговування((( А у випадку ненадходження коштів на рахунки (а таке неодмінно буде як було колись з молодіжними кредитами на іпотеку) платити свої кошти((( А у випадку дірок у бюджеті знову введуть якісь ощадкнижки, які поттім пропадуть.
Хуан Показати IP 17 Січня 2019 00:28
Самий правильний варіант - видавати субсидії "на руки", і оплачуй отримані послуги, якими користуєшся, а не так що держава заплатила за мій проїзд в тролейбусі, а чи я їздив, чи ні то всеодно, те саме і за опалення...
скептик Показати IP 17 Січня 2019 11:30
читайте "НЕ БУДУТЬ ОТРИМУВАТИ ВЗАГАЛІ"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus