USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Юні волиняни змагалися в екологічному конкурсі

18 Березня 2015 08:32
Команди 12 шкіл та закладів позашкільної освіти Ковеля взяли участь у загальноміському огляді-конкурсі екологічних бригад. Про це йдеться у сюжеті Телевізійного Центру Ковель.

Ковельська станція юних натуралістів на базі ЗОШ №7 діє вже понад 30 років. Дітей тут навчають любити та пізнавати природу. Різноманітні гуртки станції юних натуралістів налічують десять тематичних профілів.

«Я займаюся в секції «Природа і фантазія. Мені дуже подобається цей гурток. Тут затишно, комфортно. І почуваєшся, як вдома», - каже учениця ЗОШ №7 Ірина Лавринюк.

Наводити порядок у рідному місті ковельські гімназисти почали з подвір'я рідної школи. З активістів екологічного фронту сформували команду «Аква»: саме вони захищали честь гімназії на загальноміському конкурсі екологічних агітбригад.

«Ми дуже любимо заняття на екологічну тематику. Ми залюбки зберігаємо природу, тому запровадили проект «Зробимо подвір'я гімназії квітучим», - розповідає учениця Ковельської міської гімназії Софія Павляшик.

«Ми збираємо насіння, висаджуємо його в землю, а потім виростають дуже гарні квіти. Таким чином ми прикрашаємо нашу гімназію, а до цієї акції долучаються також вчителі та батьки», - доповнює учениця Ковельської міської гімназії Соломія Купрійчук.

Збір макулатури, очищення місцевих водойм, турбота про зелені насадження Ковеля - реєстр добрих справ гімназійні екологи представили і на розсуд журі огляду-конкурсу.

«Вже 2-ий рік поспіль в нашій гімназії діє проект «Збережемо зелені легені планети», і ми вже зібрали понад 2 тонни макулатури. Також ми створили на подвір'ї гімназії альпійську гірку. В цьому нам також допомогли батьки», - говорить учениця Ковельської міської гімназії Аліна Марчук.

Перемога команди «Аква» на загальноміському конкурсі екологічних агітбригад - далеко не перше визнання екологічного руху в міській гімназії. Минулого року колектив навчального закладу увійшов до п'ятірки найкращих шкіл України за підсумками реалізації екологічних проектів в рамках міжнародної програми «Twinning».

«Це проект, який має назву «Утилізація через креативне мистецтво». Ми співпрацювали з грецькими та іспанськими школярами. Координатор цієї програми Гарбуз Вікторія Ростиславівна, а наш директор — Вальчук Олена Іванівна побувала на урочистій церемонії вручення диплому програми. Така співпраця продовжується. І вже навесні на нас чекає новий етап реалізації такої програми», - каже заступник директора гімназії Руслана Рижко.

Конкурси екологічних агітбригад загальноосвітніх шкіл не лише активізують екологічний рух, а й виховують загальну культуру молоді.

«Такі конкурси допомагають дітям засвоїти прості життєві істини про шкідливість таких простих вчинків, як викинуте повз урну сміття, кинутий недопалок, вирвані лісові квіти. А це допомагає сформувати у дітей екологічно грамотну культуру поведінки, з якою вони проживуть все своє свідоме життя», - зазначає методист Ковельської станції юних натуралістів Наталія Майсак.

Нагадаємо, наймасштабніший міжнародний екологічний соціальний проект «Зробимо Україну чистою!-2015», який є частиною молодіжного руху «Let’sdoit, Ukraine!», стартує в Україні 25 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus