USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Йога, бокс, пілатес, флешмоби: якими будуть заняття спортом у вишах

25 Травня 2018 12:29
Аби залучити студентів до активного займання спортом та участі в різноманітних спортивних змаганнях і конкурсах, необхідно забезпечити спортивні зали навчальних закладів усім необхідним обладнанням, а також дати студентам можливість самостійно обирати ті види спорту, якими їм було би цікаво займатися.

Про це йшлося під час Національного конгресу Спортивної студентської спілки України, який відбувся на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 25 травня.

Насамперед ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас підкреслив, що такі конгреси організовують за участю представників регіональних відділень Спортивної студентської спілки та ректорів навчальних закладів; передбачено, що вони стануть постійними, а їхня головна мета – залучення завдяки проведенню університетських спартакіад та інших подібних змагань студентів до масового спорту.
«Пам’ятаю, коли Україна вперше взяла участь у зимовій спартакіаді, яка відбувалася ще в 90-х роках у Закопаному. З того часу Україна активно долучається до різноманітних змагань і завойовує багато медалей. Наша зустріч направлена на організацію спільної літньої спартакіади, і я впевнений, що все вдасться, адже бачу багато зацікавлених у цьому осіб», – наголосив віце-президент Міжнародної федерації студентського спорту Маріан Димальський.
Заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, своєю чергою, зауважив, що протягом останніх років було багато зроблено як для шкільного, так і для університетського спорту в Україні.

«Важливо, аби наші школярі та студенти займалися спортом не через примус, а за власним бажання. Бажання буде тоді, коли будуть сучасні види викладання та сучасні види спорту, наприклад йога, бокс чи пілатес, адже молодь охоче іде до тренажерних залів. Потрібно, щоби і спортивні зали університетів були переповнені студентами, які бажали би займатися спортом», – сказав Роман Греба.

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан нагадав, що студенти вишу завжди показують відмінні спортивні здібності на різноманітних змаганнях, і відзначив, що серед іменитих українських спортсменів – багато вихідців із Волині.
Під час засідання конгресу також було підкреслено, що протягом чотирьох років стан спортивного викладання у вищій школі України знаходиться у «підвішеному стані», зокрема через незадовільний рівень благополуччя більшості студентів, відсутність у них мотивації займатися спортом, застарілу технічно-матеріальну базу тощо.

На переконання учасників конгресу, стан спортивного викладання у вишах потрібно негайно покращувати, бравши до уваги досвід провідних навчальних закладів у світі. Окрім того, йдеться й про розподіл функцій між окремими структурними підрозділами вишу, наприклад завдяки створенню спортивних клубів на базі вишу.

Водночас було обговорено та анонсовано майбутні масові спортивні заходи в різних містах України, зокрема за участю відомих спортсменів, а також міжнародні змагання, наприклад це Європейські студентські ігри, які цього року пройдуть у липні в Португалії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus