USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

ЄвроБаскет-2017: збірна України – за крок до мети

17 Вересня 2016 15:58
Національна чоловіча збірна України впевнено перемогла команду Косово в матчі 5 туру кваліфікації чемпіонату Європи – 100:61. Наступний матч Україна – Словенія розпочинається в Палаці спорту сьогодні о 16:00.

Так, збірна України здобула перемогу в матчі п'ятого туру кваліфікації ЄвроБаскету-2017, здолавши на нейтральному майданчику в Вільнюсі, команду Косово. Тренерський штаб української збірної трохи здивував, випустивши в старті Рябчука і Корнієнка, разом з Лукашовим, Конєвим і Фесенком, які стабільно виходили з перших хвилин у попередніх поєдинках.

Зміни в старті не завадили нашій команді зробити впевнений ривок в дебюті поєдинку і знищити косоварів на щитах. За весь період підопічні Арбена Краснікі зібрали всього 2 (!) підбирання при 17 виграних відскоках збірної України. При цьому підопічні Мурзіна шикарно атакували з гри, реалізувавши 70% кидків із середньої і 67% з дальньої дистанції, що на додачу до злагодженої гри в обороні забезпечило нашій команді перемогу в стартовому періоді - 30:11.

Після перерви ситуація для косоварів тільки ускладнилася. Наші баскетболісти користувалися прохідним двором у захисті суперника, зробивши безліч данків, кидків без опору і набравши майже половину очок у швидких відривах.

Косовари збилися на індивідуальні дії, в яких користь команді приносили лише лідери Доеллман і Беріша. У складі нашої команди в першій половині феєрив Мішула, який нарешті знайшов свій кидок, набравши 16 очок за першу половину, яка завершилась 27-очковим гандикапом для нашої команди.

Після великої перерви збірна України грала в своє задоволення поступово нарощуючи перевагу, зробивши її непристойною- 47 очок гандикапу після третього періоду. Поки Мурзін дав перепочити Мішулі, в атаці включилися бігмени, які затоптували опонентів у фарбі, не забуваючи радувати українських уболівальників ефектними блок-шотами і данками.

Цікаво, що на арені в Вільнюсі українську збірну підтримували баскетболісти южненського "Хіміка", які в ці дні працювали на зборі в Литві.

В цілому, підопічні Арбена Краснікі в черговий раз підтвердили, що збірна Косово вдома і збірна Косово на виїзді - це два абсолютно різних колектива. Аутсайдер групи Е не зумів нав'язати боротьбу збірній України, яка виграла матч п'ятого туру кваліфікації ЄвроБаскету-2017, здобувши свою четверту перемогу у відборі – 100:61.

Микола МАРТИНЮК

Фото автора

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus