USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Які магазини у Луцьку маркують російське

13 Березня 2015 09:16
У 2014 та 2015 роках в Луцькій міській раді прийняли ряд нормативних документів, які регламентують маркування товарів російського виробництва у торгових закладах міста.
Журналісти провели рейд, чи дотримуються правил у Луцьку, чи російський товар - досі непомаркований і нарівні з іншими продається з вітрин.

Прийняті вони з метою підтримки українського виробника та зростання попиту на вітчизняні товари. Першою ластівкою в цій темі було розпорядження Луцького міського голови від 11 серпня 2014 року, яке рекомендувало луцьким суб’єктам господарювання маркувати товари російського виробництва, - про це пише Громадське.Волинь.

1 жовтня 2014 року луцький виконком прийняв рішення, яке зобов’язувало суб’єкти господарювання маркувати товари російського походження. 26 лютого 2015 року Луцька міська рада прийняла рішення про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника. Це рішення зобов’язує луцьких суб’єктів господарювання маркувати російський товар шляхом позначення необхідної інформації на цінниках та розміщувати їх по-можливості на окремих полицях.

Також цей нормативний документ рекомендує суб’єктам господарювання:

«Припинити або зменшити договірні зобов”язання щодо поставок товарів російського походження. В місцях реалізації товарів розмістити інформаційні матеріали щодо підтримки українського виробника».

Начальник Управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк заявив:

«Цей нормативний документ пройшов регуляторну процедуру, громадські слухання. В ньому були враховані майже всі думки громадських організацій та громади вцілому».

Посадовець зазначає, що на сьогоднішній день суб’єкти господарювання поставились з розумінням до такого рішення Луцької міської ради. Так, згідно з результатами перевірок, значна частина торгових закладів маркує товари російського виробництва. Деякі суб’єкти господарювання взагалі відмовились від них.

Щоб перевірити, чи дійсно луцькі торгові заклади маркують російські товари журналісти. Журналісти здійснили міні-рейд магазинами, які розташовані у центрі міста. Так, у супермаркетах «Сільпо», «Театральний», магазині «Watsons» товари російського виробництва маркуються відповідними позначками на цінниках. У «Книгарні на Волі» книжки російського виробництва розміщенні на окремих поличках, але не рубриковані як товари російського виробництва. Проте, у цьому магазині нас запевнили, що в майбутньому планують рубрикувати такі товари.

Також журналісти знайшли торгові заклади, де російські товари ніяк не виділені. Зокрема, мова йде про аптечний пункт «Гедеон Ріхтер» №1, деякі з магазинів, які знаходяться в торговому центрі «Луцьк». В одному з кіосків по проспекту Лесі Українки, де продають цигарки, солодощі, чай, каву нас запевнили, що російських товарів не продають. Хоча на вітрині розмістили солодощі російського виробництва. Жоден з російських товарів у кіоску не був промаркований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Отто Штірліц Показати IP 13 Березня 2015 09:33
Як газ промаркувати ??? трубу пофарбуєм в триколор??
генріх мюллер до Отто Штірліц Показати IP 13 Березня 2015 09:51
дупу собі пофарбуй в триколор
Отто Штірліц до генріх мюллер Показати IP 13 Березня 2015 10:21
І настав ранок, і повилазили бойові інтернет-хомячки..=) Я вас не ображав, і мене попрошу нечіпати
нашо до генріх мюллер Показати IP 13 Березня 2015 13:24
щоб європа туди заходила?
Так Показати IP 13 Березня 2015 09:55
Штірліц! Ти німець чи тупий? Почати треба зі всього російського, без чого ми вповні можемо обійтись, а це все, що нині є у волинських магазинах. І одночасно робити все, аби до, як мінімум, 2018 року ми могли б обходитись без газу з Росії. А по-друге, палити російський газ - це певного роду насолода. Уяви, що палиш самого путіна.
123 до Так Показати IP 13 Березня 2015 09:59
ти друже щось сильно плутаїш, і якшо це твоя насолода, то заплати заборгованість за газ якоїсь бабусі, вона так кайфувала коли палила путіна.
Отто Штірліц до Так Показати IP 13 Березня 2015 10:30
Друже, якісь у вас подвійні стандарти: "Буду проти російського!! Все! Не їм шоколадок!!" Сказав, і пішов ставити грітись чайник на російському газі. Шановні, якщо ви не купуєте російські супутні товари (шоколад: Снікерси, Марс і тд. і тп., побутову хімію - ви, в теорії, можете нанести збитки їх виробникам. З яких 99% - приватні особи, і часто з іноземним капіталом ( не російським). Не користуйтесь газом! "Газпром" - державна компанія! Нанеси збитки Росії! Відключи газ!
Дончанин до Отто Штірліц Показати IP 13 Березня 2015 11:19
коментар було видалено
А Показати IP 13 Березня 2015 10:44
А цікаво, як такі акції проводяться в Росії? Особливо проти цукерок. Чи їх всі позначають, що зроблені "в Ліпецку".
А до А Показати IP 13 Березня 2015 10:50
А до того http://ubr.ua/market/industrial/fabrika-roshen-v-rossii-smenila-pribyl-na-ubytok-331677. От як працюють кляті москалі проти укроцукерок. Українці вчіться.
УВАГА! Показати IP 13 Березня 2015 11:45
НА САЙТІ КОВЕЛЬСЬКО - МОСКОВСЬКИЙ ТРОЛЬ ПІД НІКАМИ А.ДОНЧАНИН.ОТТОШТІРЛІЦ.123!
Анонім до УВАГА! Показати IP 13 Березня 2015 11:51
згинь заразо)))
А до УВАГА! Показати IP 14 Березня 2015 09:02
А вам все що не подобається і не співпадає з вашою думкою все "ковельсько-московський троль". Вчіться толерантності і культурі, в Європі це цінується і є критерієм розвитку особи.
тролю Показати IP 13 Березня 2015 12:11
Що дістало! Значить правильно я тебе вичислив ПРИДУРКА!
Анонім до тролю Показати IP 13 Березня 2015 12:18
капс лок нажми ... така клавіша є на клаві..
Лана Показати IP 13 Березня 2015 14:19
У магазині "Ватсонз" я нещодавно купила товари, де код не був російським а іншої країни. Код Росії 46. Прийшовши додому взяла окуляри і вирішила прочитати з якої країни товар. Товар був з Росії, на полицях це не позначено, якщо позначено, то такими дрібними літерами, що для таких, як я не видно. Чому не купують в Європі? Для чого працюють на агресора, який нас і вбиває, знищує? Сором і ганьба таким магазинам!!! Де патріотизм, де єдність, де справжні громадяни України? Продажні бізнесмени, звичайно не всі, але є!!! Мережа цих магазинів по всій Україні.
Моль до Лана Показати IP 13 Березня 2015 15:31
Лана, Вас зомбували. Продаж-купівля товарі в товарів Росії НІЯК не впливає на її військові настрої. Слабкість і корумпованість керівництва нашої держави ПРЯМО впливає на не спроможність відбити агресора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus