USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Як до волинських військових ставилися у Маріуполі

21 Травня 2014 12:15
Реакція місцевих жителів на появу 9 травня у місті українських військових, серед яких було близько 70 волинян, здебільшого, була позитивною.

Про це бійці частини №1141, яка базується у Луцьку, розповіли під час зустрічі з головою Волинської ОДА Григорієм Пустовітом.

Зі слів військовослужбовців, реакція місцевих була не завжди приязною. Мовляв, були й такі, хто називав українських військових, які увійшли у Маріуполь 9 травня для того, щоб захистити місто від озброєних сепаратистів, «бандерівцями», «бандерлогами», «фашистами», тощо.

«Коли ми стояли на блокпостах, то з 10 людей могли бути 1-2 тих, хто називав нас бандерівцями, фашистами, бандерлогами. Але, здебільшого, реакція місцевих була позитивна. Люди дякували та просили не покидати їх», - згадує прапорщик Кирил Іванов, який в бою врятував життя пораненому командиру луцької частини №1141 Степану Логушу.

Волинські військові зазначили, що місцеві часто допомагали продуктами та найбільш необхідними речами, яких часто не вистачало.

«Один чоловік із Луганська, ризикуючи життям, нам приносив продукти, возив машиною медикаменти, які були потрібні нашим лікарям», - згадує військовий.

Його колега старший прапорщик Михальчук розповів, що дві жінки, яких звали Олена та Надія, носили військовим воду та найнеобхідніші побутові речі. Зі слів військового, були й такі, хто просто приходили подякувати та просили не залишати їх.

«Там не всі люди такі, як про них кажуть. Люди вже самі виходять на вулицю, і женуть тих сепаратистів. У той час, коли ми були в місті, чимало місцевих не побоялись підтримати нас і допомогти вигнати тих бандитів», - каже військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
1111 Показати IP 21 Травня 2014 12:28
всі прекрасно знають що західних українців на сході не люблять але ж самі не йдуть боронити свою територію надіються тільки накогось та щей наших хлопців так називають.
разница до 1111 Показати IP 21 Травня 2014 12:47
не люблять не західних українців, а бандерлогов... их и тут не любят.
просто Лучанин до разница Показати IP 22 Травня 2014 17:47
Бандерлоги и фашисты на востоке от Вас, а на западе таковых нету, есть только сомнительный Правый сектор, но он ниткакой угрози обществу не представляет, так как их очень мало, но даже жителям запада неизвестно что это за групировка и чем они занимаются, Поддержка их тут низкая.
2222 до 1111 Показати IP 21 Травня 2014 12:49
Совок - діагноз невиліковний!
розумний до 2222 Показати IP 21 Травня 2014 12:50
Не закликаю до чогось поганого.Але поки кулі над головою не просвистять - східняки не прозріють!
Яна Показати IP 21 Травня 2014 12:31
А мені хлопці інше розповідали.Їм ще перед отим показовим приїздом взагалі заборонили щось хороше про так званих "сепаратистів" розповідати.Сказали,що будуть проблеми і в них і в їх сімей.Не можна було казати що їх командир домовився з місцевими так званими сепаратистами що ті не чипають наших солдат, а ми їхніх.Тому і відносно спокійно усе було.Так що оця показова зустріч з Пустовітом то просто піар-хід нашої влади для галочки перед Київом.І хлопцям кажуть на ній було просто нудно і смішно слухати побрехенькі та обіцянки Пустовіта про щасливе майбутне яке настане після перемоги над так званими сепаратистами:)Хлопці наших виборів Президента чекають з більшою опаскою ніж поїздок на схід.Бо вважають що наша Юлька програвши вибори зі своєю командою влаштує другий майдан,а хлопцям знов прийдеться бути крайніми між ціми придурками в Київі.
Сергей до Яна Показати IP 25 Травня 2014 22:18
Таки-да. И так было не только в Мариуполе))) Ах да, щас: то є так. так і було. В луганську наприклад стояла частина зі Львову, ми доречі прикривали їх відліт, то нам забороняли навіть рідним казати що тут є частини із західної України. Мовляв лише Дніпропетрівськ, Запоріжжя, Миколаїв тощо. Ну не любят вас после майдана на юго-востоке. Не ваша в этом вина, а вина тех кто устроил майдан, а вы их просто по незнанке поддерживаете
Андрій Показати IP 21 Травня 2014 12:47
Бла-бла-бла. А чого не кажуть, як на них казали, коли вони розстріляли перехожого, який хліб додому ніс?
Ска до Андрій Показати IP 21 Травня 2014 18:24
А ти звідки знаєш? Був там і бачив? То може ти сам і стрельнув?Що бла-бла, то бла- бла - поїхали кровожерливі західняки розстрілювати мирних перехожих, які хліб додому несуть. Тьфу!
Анонім до Ска Показати IP 22 Травня 2014 10:00
Шо куриш?
Cка до Анонім Показати IP 22 Травня 2014 12:24
Не я курю а ти разом з андрієм, бо він пише нісенітниці, а ти підтримуєш.
пустовіту Показати IP 21 Травня 2014 12:53
А Ви для чого поперлися у військову частину? За Жужу агітувати?
Анонім Показати IP 26 Травня 2014 00:00
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus