USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Як у «Фіміамі» Різдво зустрічали

22 Грудня 2019 10:26
21 грудня, напередодні величного свята Різдва Христового, у церкві «Фіміам» в Луцьку відбулося особливе дійство – тут зібралися сім’ї, в яких виховують дітей з особливими потребами. Організатори свята подбали про те, щоб діткам та їхнім батькам було комфортно, весело та смачно.

«Сьогодні в нас особлива різдвяна зустріч. До нас завітало 47 сімей, крім того, буде ще одне свято для 27 особливих родин. Ми весело проводимо час, граємо в ігри, співаємо, робимо веселу гімнастику, пригощаємося смаколиками, що їх приготували наші волонтери. У нас багато волонтерів і з «Фіміаму», і з інших церков Луцька. Вони допомагають бавити дітей, розважають їх. І це дуже важливо, адже зазвичай такі діти обділені увагою, мають обмежене коло спілкування, здебільшого сидять удома, тож такі заходи для них – справжнісінький вихід у світ», – розповіла Лариса Новацька, відповідальна за служіння з сім’ями, які виховують дітей з інвалідністю

З її слів, пора напередодні Різдва – особлива, пора віри в диво та здійснення бажань, тому сьогодні даруємо дітям різдвяний настрій. У реабілітаційному центрі «Агапе» працюють і з дорослими, і з дітьми з інвалідністю, навчають нас, як підходити до дитини, як із нею спілкуватися, як керувати візком. І навіть коли дитина не говорить, шукати точки контакту, бо якщо не можуть сказати вуста, говорять очі.

«Я сама – мама дитини з інвалідністю. Ми радо ходимо у «Фіміам» на зустрічі, майстерки, адже це – можливість для моєї дитини соціалізуватися, знайти друзів», – каже жінка.
Не лишився осторонь святкування і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Його представники завітали на дійство із солодкими гостинцями для особливих діток. «Із 2013 року Фонд бере участь у таких заходах, даруючи діткам солодкі подарунки.

Зауважу, що Фонд долучився й до створення реабілітаційного центру «Агапе», який працює у Боратині Луцького району. Зокрема, було надано допомогу в облаштуванні покрівлі центру, придбанні матеріалів для утеплення та оздоблення фасаду. Також Фонд виділяв кошти на харчування діток в оздоровчому таборі. Сподіваємося, що в майбутньому наша співпраця триватиме», – каже представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний.

«Ми проводимо зустрічі творчості для батьків та особливих дітей. Прагнемо, аби батьки мали можливість відпочивати, відволікатися, а дітки – розвиватися. Добре, що нині в нашій країні стали більше уваги приділяти особливим сім’ям, адже раніше вони були обмежені таким собі замкненим простором. Ми стараємося об’єднати такі родини, дати можливість і батькам, і їхнім діткам спілкуватися, ділитися досвідом, здружуватися, відволікатися від буденності. Даруємо їм відчуття свята. І дуже вдячні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який не лишається осторонь та завжди допомагає», – каже одна з організаторок свята Марія Сікорська.
«На сьогоднішній різдвяній зустрічі окрім забав, отримання подарунків, кожна сім’я мала нагоду написати лист до Бога зі списком мрій, – додає її брат Ярослав Сікорський. – Наступного року на такій зустрічі ми їх розпакуємо й подивимося, чи ж здійснилися мрії. Для кожної дитини збирали іменні подаруночки представники американської церкви. Окрім того, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надав нам солодкі подарунки, діти ними дуже задоволені».

«На свято ми прийшли з донечкою Аліною. Для нас дуже важливі такі зустрічі, адже моя дитина має змогу поспілкуватися, погратися, відчути дружню, я сказала б, таку сімейну атмосферу. Дуже любимо такі заходи й нетерпеливо на них чекаємо. А сьогодні нам ще й подаруночки вручили, це дуже приємно», – поділилася мама Анна Перко.
«Дуже класне свято нам зробили, – радіє дванадцятирічний Максим Мороз. – Усі співають, граються, веселяться. А ще ми писали листи Богові про свої мрії. Я теж писав, але не скажу, про що, бо це секрет».
«Я вперше на такому святі в ролі волонтера, – розповіла Олександра Музика. – Спонукали до цього віра в Бога й бажання творити добро для тих, хто найбільше цього потребує. Маємо нести світло людям, і не лише напередодні свят, а в щоденному житті. Головна мета таких заходів – виявити любов до людей, особливо, якщо вони обмежені у фізичних можливостях. Дуже радісно сьогодні бачити усміхнені обличчя цих діток і їхніх батьків».

Одне слово, святкування Різдва у «Фіміамі» вдалося на славу: діти та їхні батьки виходили в піднесеному настрої. А найбільш нетерпеливі на ходу розпаковували гостинці, пригощали мам і тат, дякували та з дитячою безпосередністю розпитували, коли ж приходити на наступне свято.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus