USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Як прокидається «Бандерштат»

3 Серпня 2014 12:30
Попри те, що програма фестивалю дуже насичена, і виступи на акустичній сцені завершуються пізно вночі, вже зранку на території «Бандерштату» вирує життя.

Задовго до початку гутірок вранці 3 серпня у наметовому містечку починають прокидатися перші бандерштатівці-жайворонки. Дехто рубає дрова, хтось розводить вогнище, проте є такі, хто вже готує сніданок для усього товариства. Гість із Тернополя розповідає, що спав цієї ночі лише декілька годин, адже вночі «у нас було дві музичні сцени та одна анекдотна». Зараз він готує сніданок для себе та дітей, які вже встигли виспатися.



Серед мешканців наметового містечка є ті, хто говорить, що приїхав на фестиваль не стільки заради музики, як для того, щоб пожити у наметі. Вже зранку бандерштатівці не нудьгують, починаючи співати пісень під гітару, а дехто знаходить хвилину для того, щоб почитати книжку.



Дівчата з Дрогобича зізнаються, що «Бандерштат» прокидається важко – той, хто прокинувся перший, боїться розбудити друзів, які ще ніжаться у наметах. Вони ж, кажуть, не повністю прослухали програму нічної акустичної сцени та після виступу Сергія Василюка пішли спати.



Компанія з Нетішина розвела вогнище поблизу своєрідного «трону».



Чимало гостей Луцька вивісили прапори з назвами своїх міст над наметами. Окрім традиційних для «Бандерштату» західних областей можна побачити і мешканців Севастополя.



Варто зауважити, що на території чималого наметового містечка не видно нетверезих чи тих, хто таємно намагався б похмелитися. Судячи з усього, правила про те, що фестиваль безалкогольний, тут дотримуються.

Прихильники здорового способу життя збираються на заняття з хатха-йоги. Оскільки це вже друге заняття під час цьогорічного фестивалю, Христина Губська, яка проводить заняття, повідомляє учасникам, що сьогодні програма буде трохи складнішою. Передусім спільно виконують мантру «ом», а під час однієї з вправ десятки людей імітують голосне ричання, від якого прокидаються мешканці наметів поблизу.



Найпобожніші бандерштатівці збираються зранку на молитву. Священик просить у Пресвятої Богородиці мужності та розуму для молодих людей.



Зранку виникає велика черга до імпровізованого умивальника, тут також поповнюють запаси води. Оскільки спека не припиняється третій день, продовжують працювати пункти продажу прохолодних напоїв. Для тих, хто хоче почуватися якнайбадьоріше після нетривалого сну, продають каву.

Перед головною сценою порожньо, і лише витоптана трава свідчить про те, як гаряче було тут ще минулого вечора.

Вже о 10.30 розпочинаються гутірки, тож до цього часу на території «Бандерштату» прокидається більшість гостей фестивалю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
АСЯ Показати IP 3 Серпня 2014 12:44
дуже просто всі з БУДУНА ...
луцьк Показати IP 3 Серпня 2014 12:44
ЦЕ ДУРДОМ
Панас Показати IP 3 Серпня 2014 12:47
усі придурки на фотках-призовного віку. дітки начальничків
висновок до Панас Показати IP 3 Серпня 2014 13:00
діти начальників зараз на курортах
бомж Показати IP 3 Серпня 2014 12:53
коментар було видалено
з Луцька Показати IP 3 Серпня 2014 12:54
Дуже здивований, що така хмара мордоворотів і мордовороток в час смертельної небезпеки не передньому краю Вітчизни, не воюють проти агресора, не перевязують поранених.
Вовк Показати IP 3 Серпня 2014 12:59
а що пацани і дівки в одних палатках сплять? якби чого не трапилось...
Пилип до Вовк Показати IP 3 Серпня 2014 13:03
коментар було видалено
хаха до Вовк Показати IP 3 Серпня 2014 13:10
дядьку, далi не читайте, бо буде страшне слово... СЕКС! ойой, закривайте монiтор руками скорше!!!
Вовк до хаха Показати IP 3 Серпня 2014 13:29
не жартуй більше, у тебе все рівно не виходить
Влад до Вовк Показати IP 4 Серпня 2014 02:37
Нормальний гумор, чистий сарказм... А от твій комент о то жарт, так жарт!
Наталя Показати IP 3 Серпня 2014 13:08
молодці!! не всі мають можливість поїхати відпочити влітку, а так і цікаво проводять час і відпочивають, тим паче у віихідні. звісно страшно що війна в нашій країні, але це не означає що ця маса молодих людей мають сидіти вдома за комп'ютерами і коментувати новини, як більшість це робить
Веб до Наталя Показати IP 3 Серпня 2014 13:29
... і як це робиш ти
Наталя до Веб Показати IP 3 Серпня 2014 13:49
а за мене не хвилюйтеся, у мене інші занняття на вихідних))
Я так думаю Показати IP 3 Серпня 2014 13:19
Не треба забувати про патріотичне виховання молоді, адже тут дуже багато дітей, яким ще й 18 немає (яка їм війна), проте в майбутньому вони стануть нормальними людьми - ПАТРІОТАМИ своєї Батьківщини, любитимуть її і знатимуть історію, ну і звичайно будуть захищати свою землю. Тому такі заходи обов"язково потрібні, навіть у такий час як зараз!
дід Свидригайло до Я так думаю Показати IP 3 Серпня 2014 13:30
не факт
луцьк Показати IP 3 Серпня 2014 14:14
Гнати з Луцька таку нечисть. В центрі міста не гоже.. Є Гараджа. там їм буде комфортно.....
Ласковый ландыш Показати IP 3 Серпня 2014 14:41
Чем бы дитя не бавилось, лишь бы не поранилось...
А? до Ласковый ландыш Показати IP 3 Серпня 2014 14:57
... лишь бы не забеременело
Олесь Показати IP 3 Серпня 2014 15:11
Весело.... Ранок, кава, йога, секс, фітнес, гітара...- благодать!. Відпочинок на всі 100. А тим часом на сході
ігум до Олесь Показати IP 3 Серпня 2014 15:15
надіємся, що сексу там нема
Олесь Показати IP 3 Серпня 2014 15:46
Такий захід, в ТАКИЙ час, ще й з подачі цілого зам голови гузя ради...тобто "освячений" владою - блюзнірство. Над пам"яттю загиблих, над ПРАЦЕЮ хлопців на передовій. Коли бандерштат забороняли, борюсик придумував "альтернативні " фестивалі гузь робив добру справу. Справу патріотичного супротиву. Ну а для того, щоб зробити кореляцію, бо змінились обставини- потрібен інтелект. Не пиха, зарозумілість чинуші, ( коли встиг їм стати??) а справжній патріотизм.. А тут пустка...Жаль, соромно за Волинь. Соромно перед солдатами, живими, які дивляться в інтернеті на цю ранкову ідилію, на своїх вгодованих однолітків, за кавю та йогою. Соромно перед матерями вбитих в той день ГЕРОЇВ. Вибачте нас. Не вся Волинь така....Що ще сказати.гузь негідник? сапозакохана політична шістка без крихти такту та розуму? - Так це всі знають. ...
СА Показати IP 3 Серпня 2014 16:07
Куди дивиться воєнком. Оточити всі палатки і під підпис кожному тусовщику (призовного віку )-повістку в зуби. після цього залізяку на пузяку і в АТо. Там відірвуться.
Сонячна Показати IP 3 Серпня 2014 20:22
аби не було куп сміття після гостей в парку...і не факт, що все там так безалкогольно.....
ОСЬ ТАК Показати IP 3 Серпня 2014 20:53
напевно треба було подумати раніше, чи робити таке "дійство" в тяжкий для країни час. нема хороших відгуків, на жаль.
Малий Показати IP 3 Серпня 2014 22:45
Розумію,що не всі можуть захищати країну.Сам теж не в зоні АТО.Але повагу потрібно мати.Як може на все місто рубати музика,якщо два дні тому був день жалоби?!НЕ по людськи якось це все.
до тих, хто судить Показати IP 4 Серпня 2014 01:11
Маю сумніви, шо всі ви зараз пишите коментарі із зони АТО, тримаючи автомат в іншій руці. І ніхто з вас не знає, шо і як зробила та чи інша людина для того чи іншого батальйону. Можливо не їхали б на Бандерштат бійці з "Азову", якби то не було важливо? То давайте всіх обкладайте лайном: і тих, хто зараз на світязі пончики їсть, чи в опері курить, чи гуляє в центрі біля фонтанів, бо ж це теж не на часі. А що ви робили сьогодні ввечері? Істерично гортали Українську правду? Не словом, а ділом, панове.
Мойдодир Показати IP 4 Серпня 2014 10:11
цікаво....де та та вся молодь миється в таку жару? чи вони 3 дні без душу?
мой до Мойдодир Показати IP 4 Серпня 2014 11:11
вологими серветками обітруться - і порядок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus