USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Як підкорила серця дітей найновіша книга волинської письменниці «Манюня і Марципан»

11 Листопада 2015 09:12
Книжковий урок доброти, відповідальності, людяності, турботи був проведений сьогодні не за партами у школі, а в центральній бібліотеці для дітей і не вчителем , а дитячою письменницею Надією Павлівною Гуменюк (на головному фото).

Про це повідомила директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова.

А навчались діти цьому всьому завдяки оповіданням, які увійшли до нової книги письменниці « Манюня і Марципан», що вийшла у 2015 році. Темою книжкового уроку стало наше ставлення до тварин, які оточують наше життя, про пригоди, які трапляються, як із тваринами так і дітьми, адже вони і стали головними героями книги.



Діти ретельно готувались до цього уроку: намалювали малюнки за сторінками книг письменниці, відвідали луцький зоопарк , де познайомились з прототипами героїв оповідань та зліпили їх з пластиліну, підготували слайд-презентацію світлин за темою» Світ природи любові просить» та світлин з відвідування зоопарку.



Розпочали урок самі учні, які проявивши акторські таланти , стали на мить героями книги « Манюня і Марципан» Любком та Сандриком, яких на відмінно зіграли Сашко Жук та Ростислав Гаврилюк.



А далі розповідь повела директор бібліотеки Ніна Бочарова, яка ознайомила дітей з творчим портфелем знаменитої волинської письменниці, зачитавши відзнаки, якими була удостоєна письменниця за свої твори а також з книгами , які написані для дітей різного віку, що були представлені у символічному книжковому потязі.



Далі тему книжкового уроку доброти, турботи за братів наших менших, людяності, відповідальності за життя тих, хто нас оточує, про дружбу і повагу до батьків розкрила Надія Павлівна розповідаючи про кумедні і повчальні історії, які траплялись з її героями книги.

А оскільки героями книги стало чимало тварин, які проживають або проживали у нашому зоопарку, то на урок до дітей була запрошена директор луцького зоопарку Людмила Денисенко. Діти змогли переглянути відео сюжет про оновлений наш зоопарк, і почути цікаві історії, які трапляються з його мешканцями Людмила Петрівна подякували письменниці Надії Павлівні за її великий талант знання і любові до тварин, що стали основною темою у її книгах для дітей, дітям, за світлини з їх подорожі територією зоопарку, за малюнки і пообіцяла, що на зимових канікулах, дітей буде чекати багато цікавих заходів, які будуть проходити безпосередньо в зоопарку.

А далі трішки змінились правила проведення уроку, не письменниця, яка була у роді вчителя, задавала запитання дітям, а самі діти засипали Надію Павлівну безліччю запитань: чому пишете про тварин, що напишете ще, коли вийде нова книга, який найулюбленіший герой ваших оповідань, або книга, хто вам малює малюнки до ваших книг. На закінчення уроку-зустрічі всім було виставлено лише відмінні оцінки – Надії Павлівні за книгу « Манюня і Марципан», Людмилі Петрівні за оновлений зоопарк , а діти отримали до своїх портфелів книги з особистим підписом автора. Ось такий чудовий урок провели сьогодні бібліотечні працівники центральної бібліотеки для дітей для своїх читачів та учнів 4-В класу НВК №9, а допомагала їм відома волинська письменниця Надія Павлівна Гуменюк.

Захід бува приурочений до Дня української писемності та мови який відзначається на честь преподобного Нестора Літописця, з діяльністю якого починалась писемна українська мова, і саме його вважають покровителем журналістів і письменників, які як і він, несуть до людей слово правди, віри, і добра.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 11 Листопада 2015 09:43
колись Господь прогнав з храму торгашів, шкода що бібліотеки працюють по формулі купи-продай
мама читача Показати IP 11 Листопада 2015 13:48
Цікаво ,чи бібліотеці була подарована книга автором як подяка за рекламу, щоб діти могли брати книги та читати безкоштовно ?
справедливий до мама читача Показати IP 11 Листопада 2015 14:53
всі все хочуть на халяву
Леся Показати IP 12 Листопада 2015 12:45
Не на халяву, а за рекламу, бо не кожна дитина може придбати книгу, а прочитати могло б багато дітей . Якщо не не подарувала Гуменюк, то їй мінус.
МИКОЛА... Показати IP 13 Листопада 2015 06:56
ЧУДОВО...БУВ ОХОПЛЕНИЙ ШИРОКИЙ СПЕКТР ІНФОРМАЦІЇ....МОЛОДЕЦЬ ОРГАНІЗАТОР УРОКУ..ДІЙСНО ДИФИРИНЦІЙОВАНИЙ ПІДХІД...ЛЮБОВ ДО КНИГИ,ЗАВЖДИ НОСИТЬ ПІЗНАВАЛЬНИЙ ХАРАКТЕР....ЦЕ ДУЖЕ ВАЖЛИВО ДЛЯ ПІДРОСТАЮЧОГО ПОКОЛІННЯ.....ТАК ТРИМАТИ!!! УСПІХІВ ВАМ НА ПЕДАГОГІЧНІЙ НИВІ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus