USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

«Я зробив би це ж саме і зараз», - волинський Герой Володимир Мовчан

23 Лютого 2016 12:10
Володимир Мовчан, учасник Революції Гідності із Волині, який отримав кульове поранення в обличчя і частково втратив зір, каже, що ні секунди не шкодує за тим, що сталося.

Інтерв’ю з майданівцем, який пройшов тривале лікування в Сполучених Штатах, опублікував «ТРЦ Ковель».

20 лютого я дуже погано пам'ятаю. Пам'ятаю, піднімався наверх, до Жовтневого палацу. А далі — туман... Куля потрапила в обличчя. Я так розумію, що це була розривна куля... І вона просто розірвала мені лице повністю... Осколки виймали з ока. Казали, що лиця не було...”, - розповідає постраждалий на Майдані Володимир Мовчан.



Після подій на Інститутській два роки тому Володимир прийшов до тями лише за 1,5 тижня.

“Спочатку 12-а лікарня в Києві. Потім військовий госпіталь в Кракові, куди мене доправили літаком 21-го числа. Далі лікування в США...”, - говорить Володимир.

Курс лікування Володимир пройшов в одній із клінік Клівленда в штаті Огайо. Допомагали всі — рідні та земляки-ковельчани, волонтери та українська діаспора в США.

“Там десятки тисяч людей, які кажуть, що вони українці. Всі дуже переживають за Україну. Дуже стараються. Дуже переживають і чекають, коли та Україна нарешті підніметься”, - каже майданівець.

Здоров'я уже не повернути. Але Володя і сьогодні не втрачає оптимізму.

“Око майже не бачить. Сказали, що так воно і буде — вже нічого йому не зробиш. Нічого, є ще ж одне... Вже звик до того. Звик бути таким, який я є...”, - каже Володимир.

Минулі вихідні провів у Києві, куди Володимира Мовчана та ще трьох волинян запросили для нагородження орденом “За мужність” третього ступеня. Та “справа не в орденах, а в принципах. Я ні на секунду не шкодую за тим, що сталося. Я зробив би це ж саме і зараз...”, - каже співрозмовник.

На місці, де у Ковелі облаштували стелу пам'яті героям Небесної сотні Володимир зустрів волонтерку Катерину Кухаренко. Їм є що згадати. І є про що мріяти.

“Відчуття двоякі. Але я - оптимістка. Бачу, що зміни йдуть. Народ прокидається. І той, хто був активним, той і залишається таким. Вірю, що все у нас буде добре у нас в Україні. І дуже приємно було побачити Володю. Обличчя у нього змінилося. Це все, дякуючи нашим людям, що пішла інформація... Допомогли наші люди з американської діаспори. Це дуже приємно...”, - говорить волонтер Катерина Кухаренко.

Але українці самі повинні змінити свою країну. Щоб бути гідними пам'яті тих, хто поклав заради таких змін найдорожче — своє життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Клава Показати IP 23 Лютого 2016 12:58
коментар було видалено
Chili до Клава Показати IP 23 Лютого 2016 17:14
Я б тебе прибила,чесно... Господи прости за такі слова! Ну як рука підіймається таке навіть писати??????????
yes Показати IP 23 Лютого 2016 13:35
Так і зараз є проти кого робити!!!
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2016 13:35
Шановні земляки! Не купуйте продукти в магазинах торгової марки "Улюблений продукт". Продавці і торгові агенти підтримують свято країни-0окупанта - 23 лютого.Ганьба!!! Наші хлопці гинуть на Донбасі,а ці покидьки жирують!
Всезнайко Показати IP 23 Лютого 2016 17:29
Так, зміни йдуть... мля.
Анонім. Показати IP 23 Лютого 2016 21:42
А толку з того всього, кому після ваших подвигів стало жити краще??? Долар по27 і газ по 7, ви за це боролися??!
Анонім. Показати IP 23 Лютого 2016 21:42
А толку з того всього, кому після ваших подвигів стало жити краще??? Долар по27 і газ по 7, ви за це боролися??!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus