USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Високосний рік молодятам - не завада. ВІДЕО

24 Січня 2012 09:07
Цього року в державному відділі реєстрації актів цивільного стану в Луцьку вже поєднали долі 16 пар молодят. Високосний 2012-й для них не став перепоною, щоб здійснити важливий крок у житті.

Про це інформує Волинська ОДТРК.

Нинішні наречені не зважають на забобони і прикмети, – стверджує статистика. Як повідомила головний спеціаліст РАЦСу Ірина Максимчук, попереднього високосного року у Луцьку зареєстрували 1850 шлюбів.

Два наступні роки були не такими «врожайними» - на рушничок щастя стали менш як півтори сотні пар.

«Ми все-таки бачимо, що наші молодята не зважають на прикмету, що у високосний рік реєструють невдалі шлюби. І статистичних даних випливає зовсім інша цифра. Порівнюючи із 2008 роком, який теж був високосний, то шлюбів, укладених у цей рік, зареєстрували орієнтовно на 150 більше, аніж у наступних, які високосними не були», - додала вона.

Серед тих, хто у перші дні січня звернувся із заявою про укладення шлюбу – лучани Тетяна і Олексій. Для обох – це друга спроба сімейного щастя, зустрічалися 6 років, але одружитися вирішили тільки зараз.

«Були різні нюанси, варіанти, а тепер твердо впевнилися», - повідомила Тетяна. «Зате не скажеш тепер, що це необдуманий вчинок», - усміхнувся, своєю чергою, Олексій.

«Багато видно вже із того, як заходять молодята на подачу заяви. Видно, які стосунки у них вже склалися. І можна навіть передбачити, як складеться у пари у майбутньому. Все залежить від цих пар, від сердечних почуттів молодят, які мають бажання укласти шлюб», - висловилась Максимчук.

Почуття — це основний чинник для шлюбу, стверджують психологи. А негативний вплив високосного року можуть відчути ті, хто вірить у таку прикмету.

Професор ВНУ імені лесі Українки Олексій Колісник пояснив: «Я вважаю і психологія вважає, що мотивація почуття – на першому місці. А те, що називається забобоном, то це дивлячись, для кого. Людина з дитинства програмується певною культурою. І, якщо вона засвоїла, що те пов’язано з тим, то і буде думати, що воно причетне одне до одного».

Загалом, торік у Луцьку зареєстрували 1975 шлюбів. Зокрема побільшало повторних реєстрацій. До слова, два роки поспіль шість десятків краян поєднують долі з іноземцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus