USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вимагають скорочення робочого тижня

29 Квітня 2012 14:31
Переписати нову редакцію Трудового кодексу України та доопрацювати законопроект про зайнятість населення, виступити проти запропонованого урядом запровадження ненормованого робочого дня, вимагати 35-годинного робочого тижня, визнаного у багатьох країнах Європи.

Таке рішення прийняв Національний представницький орган профспілок України, - інформує УНН.

У засіданні спільного представницького органу взяли учать представники НФПУ, Національної конфедерації профспілок України, Федерації профспілок малого і середнього бізнесу, також провели консультації з керівниками Конфедерації вільних профспілок України.

Як підкреслив голова НФПУ Мирослав Якібчук, профспілки вимагатимуть скорочення робочого тижня до 35 годин без зниження заробітної плати.

«Роботодавці змушені будуть набирати нових працівників. Це дозволить забезпечити роботою щонайменше ще 2 мільйони громадян», – сказав Якібчук.

За результатами засідання представницького органу профспілок три три робочі групи по доопрацюванню Трудового кодексу України та проекту закону про зайнятість. Також прийнято рішення провести низку спільних акцій.

Мирослав Якібчук повідомив, що представники профспілок вийдуть на першотравневі демонстрації під гаслами «1 травня – наступ за соціальні права трудящих», «Скорочення робочого тижня до 35 годин», «Робітники України, єднаймося!», «Ні!» - ненормованому робочому дню».

Від імені професійних спілок України Якібчук закликав усіх трудящих приєднатися до виступів і підтримати гасла профспілок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
просто_поц Показати IP 29 Квітня 2012 14:49
Цей Мирослав Якібчук точно неадекватний.Де він в Україні бачив РОБІТНИКІВ? Навколо --- суцільне безробіття і злидні..
Обліковець колгоспу ім. Раїного мандату Показати IP 30 Квітня 2012 07:15
А служба зайнятості тим часом у робочий час в Маяках прибиранням займається та КВН в ПУМі проводить, виставки, семінари... та ще й вихваляється цим. Ніби кращі вони від інших держслужбовців-хапуг. С себе почніть!!! Самі піаряться, самі себе вихваляють, знов таки - в робочий час хвалебні коменти щодо своїх "подвигів" безсоромно пишуть... А безробіття росте, а кошти на створення робочих місць розбазарюються. Всі ошаліли в боротьбі за мандатом... Так само і ці профспілки паряться-піаряться у передвиборчий сезон. А потім і на 48-годинний робочий тиждень погодяться, аби владу не дратувати після виборів!
Скептик Показати IP 30 Квітня 2012 08:56
Передвиборчий пронос ще одного претендента в кандидати, Гапон профспілковий цей Якібчук!
Лучанка Показати IP 30 Квітня 2012 14:36
Але ідея дійсно варта поваги!!! Щоб тут не вирисували...
Роботодавець до Лучанка Показати IP 2 Травня 2012 08:04
Хіба мало того, що половина підприємств в тіні працює... Три чверті стане!
Skip Показати IP 1 Травня 2012 07:50
Ідеї передвиборчі радікально різняться від післявиборчої реалізації...
Роботодавець Показати IP 2 Травня 2012 08:03
Треба наблизити служби зайнятості до найпотужніших підприємств краю. На Волині, зокрема, в Луцьку - розташувати їх в районі заводів ЛПЗ, Кромберг@Шуберт, Модерн Експо, автозаводу, наприклад, і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus