USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вифлеємський вогонь миру прибув на Волинь. ФОТО

19 Грудня 2011 19:22
Десятий рік поспіль Вифлеємський вогонь миру потрапляє на Волинь із рук польських харцерів. Приймають його, традиційно, місцеві пластуни.

Передача вогню відбувалася 19 грудня на мосту через річку Західний Буг на кордоні України й Польщі.

Цього разу Вифлеємський вогонь миру зустрічали скаути станиць «Луцьк», «Колки», «Нововолинськ», а також рівненські пластуни. Долучилися до дійства також представники влади Володимира-Волинського і місцеве духовенство.


Координувала дії учасників дійства з польського боку комендант Грубешівського осередку харцерів Моніка Волос.

Після урочистої зустрічі посеред мосту польські харцери вітали українських пластунів піснями, колядками та віршами. Потім до присутніх звернувся отець Казімеж із Грубешова. Він привітав усіх з прийдешніми святами Різдва Христового й Нового Року, а також прочитав мотитву «Отче наш…» польською мовою.


Отець Лєшек із римо-католицького костелу у Володимирі-Волинському, який безпосередньо приймав із рук польського харцера лампадку з Вифлеємським вогнем миру, також звернувся до присутніх з вітальним словом.

«Ми щасливі, що даєте нам світло з Вифлеєму. Це світло даєте тут для нас і те світло в нас влучає. Ми тут разом з отцем Юрієм, бо ми хочемо показати, щ охоч християнство трохи розділене, але насправді ми – разом у тому сенсі, що я розпочну святкування 25 грудня і воно буде тривати до 19 січня. Дякуємо вам за вашу пам'ять, за те, що ви з нами, за прекрасні ваші колядки, які ви тут співали» - зауважив він.

«Отче наш…» українською читав священик Володимир-Волинського собору Різдва Христового УПЦ КП ієрей Юрій Здебський.



Після передачі лампадки з Вифлеємським вогнем вітальні слова промовляли волинські пластуни. Вони також обмінялися з польськими колегами подарунками й різдвяними солодощами.


Голова осередку «Пласту» на Волині Олеся Божко подякувала духовенству і владі за те, що вони підтримують такі акції, допомагають харцерам і пластунам робити свою добру справу - нести вогник людям, які справді цього потребують.

«Він зближує своїм світлом, добром, яке він несе. Він надихає нас робити добро, різдвяні вчинки, прості на перший погляд. Десять років несемо у кожну домівку, особисто у себе маємо свічечку, яку ще перший раз запалювали, яку кожен рік запалюємо – це ж Вифлеємський вогонь» - додала пластунка.

Вона також розповіла, що пластуни везуть вогонь до Луцька. Окрему лампадку для громади Володимира-Волинського взяли представники влади.

За словами Олесі Божко, у Луцьку Вифлеємський вогонь миру потрапить, насамперед, до римо-католицької громади. Урочиста його передача костелу святих Петра і павла запланована на 20 грудня. Відтоді пластуни почнуть розносити лампадки з цим вогнем до лікарень, шкіл та інших закладів міста.

А урочиста передача Вифлеємського вогню миру громаді Луцька має відбутися напередодні Різдва Христового – 5 січня наступного року.

Втім, перші, з ким волинські пластуни поділилися Вифлеємським вогнем миру після того, як його отримали, були працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського. У подяку отримали екскурсію галереями музею.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пацифіст Показати IP 19 Грудня 2011 19:46
Православні єднайтеся. Нам насаджують уніатські звичаї. Хай їдуть з ними до мусульман (наприклад в Таджикистан).
Воля Показати IP 20 Грудня 2011 12:10
Пацифісту - У вас в голові "таджицькі звичаї"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus