USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вифлеємський вогонь миру пластуни передадуть лучанам

4 Січня 2012 15:53
5 січня о 16:00 на Театральному майдані Луцька пластуни урочисто передадуть Вифлеємський вогонь миру громаді міста.
Про це повідомили у Волинській окрузі Національної скаутської організації України.
Вже вдесяте лучани матимуть змогу отримати Вогонь, що палає на місці народження Ісуса Христа.
Передачі передуватиме спільна молитва духовенства православної та греко-католицької церкви та пісня Вифлеємського вогню миру у виконанні пластунів.
Вифлеємський вогонь миру потрапив до Луцька завдяки представникам Пласту – Національної скаутської організації України. Цього року отримали його 19 грудня від польських колег – харцерів – на міжнародному пункті перетину кордону Устилуг ‒ Зосін.
Пластуни вже передали вогонь, який символізує злагоду та радість, депутатам Волинської обласної та Луцької міської рад під час чергових сесій, а також римо-католицькій громаді міста.
Вифлеємський вогонь миру приносять також тим, хто святкуватиме Різдво поза домівкою – до інтернатів, лікарень, дитячих будинків, будинку престарілих.
Традиційно, Вогонь із місця народження Ісуса Христа запалюють на Святу вечерю, щоб поділитись із близькими цим світлом надії та добра.
Довідково
Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.
До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки Європою. Вогонь палає у понад 30 європейських країнах та на Американському континенті. Україною вже тринадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт.
Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку, завдяки зусиллям скаутів, він мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus