USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Вуличний комітет, створений за сприяння Фонду Ігоря Палиці, освітлив низку вулиць

30 Листопада 2017 08:44
Щоб відстоювати свої інтереси, лучани, які проживають на вулицях Ковельській, Качалова, ­Лєскова та провулку Качалова, за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» створили орган самоорганізації населення «Вуличний комітет «Качалова 2015». Минуло зовсім небагато часу, а вже є неабиякий результат. Активній громаді вдалося розв’язати проблему, що супроводжувала їх десятки років. Нарешті на цих вулицях засвітилися ліхтарі, інформують у прес-службі Фонду.



«Вуличний комітет «Качалова 2015» об’єднує 27 приватних будинків. Голова ОСН Марія Татарчук зазначає: згуртувала людей потреба у змінах. Адже у вечірній час на вулиці була суцільна темрява, а в дощову погоду через величезні калюжі взагалі пройти було годі.

– Ми живемо на цій вулиці вже 27 років. Тут не було ні світла, ні твердого покриття. Всі ці роки ми ходили й просили, щоб нам зробили освітлення, але все даремно, – пригадує Марія Татарчук.

У 2017 році «Вуличний комітет «Качалова 2015» взяв участь у Програмі підтримки ОСН м. Луцька на 2017-2020 роки, яку ініціювали та розробили депутатська фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» спільно з новоствореними ОСН. Завдяки цьому було здійснено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на вулицях Качалова, Лєскова та провулку Качалова.


Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Оліфірович зауважила: «Вуличний комітет «Качалова 2015» – перший ОСН, який взяв участь у Програмі підтримки ОСН м. Луцька на 2017-2020 роки.

– Для того щоб реалізувати проект із реконструкції мереж зовнішнього освітлення, було проведено низку зустрічей, які зініціювали члени ОСН. Його голова Марія Татарчук та голова ревізійної комісії Віктор Тарасюк зустрічалися на території ОСН із представниками Департаменту ЖКГ, підрядником та проектантами для обговорення усіх деталей проекту. Усі пропозиції від членів вуличного комітету було враховано, – відмітила Олена Оліфірович.

Віктор Тарасюк, голова ревізійної комісії ОСН «Вуличний комітет «Качалова 2015», зазначив, що загальна вартість робіт проекту склала понад 100 тисяч гривень. Частку ОСН, що передбачена програмою профінансував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

– Ми неодноразово зверталися в міську раду, були присутні на комісіях. Та справа далі виборчих обіцянок не заходила. Влада змінювалася, приходили інші керівники, а наша проблема лишалася нерозв’язаною, – розповідає Віктор Тарасюк. – Уже й сумнівалися, що цього разу щось вийде, але дуже приємно, що нас почули. З міського бюджету на наш комітет виділили майже 100 тисяч гривень. Далі будемо працювати над тим, щоб зробити дорожнє покриття.

Нові ліхтарі, що нині справно працюють темної пори доби, неабияк виручають місцевих жителів. Однак проблема бездоріжжя значно ускладнює життя лучан.


– Ми дуже вдячні за освітлення, але на цьому не будемо зупинятися. Тут живе дуже багато молоді, діток, які ходять до школи, на різні гуртки. Вони хочуть мати гарний вигляд, щоб зайти в школу чистенькими, а з нашою дорогою це нереально. Тут яма на ямі. Щоб пройти в дощову погоду, потрібно понад самою огорожею шукати якусь стежину, – розповідає жителька вулиці Качалова Галина Демчук.


Наступний проект, за який візьмуться члени ОСН «Вуличний комітет «Качалова 2015», – ремонт дороги. У цьому також розраховують на допомогу влади. Адже мешканці приватного сектору – це лучани, які люблять своє місто й хочуть, щоб у кожному його куточку було гарно, затишно і зручно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus