USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола. ФОТО

25 Березня 2012 13:01
Пам'ять політичного діяча, одного із засновників Народного руху України В’ячеслава Чороновола вшанували у Луцьку з нагоди 13-ї річниці від дня його смерті.
Покладання квітів до меморіальної дошки, яка знаходиться на вулиці, названій його іменем, відбулося 25 березня.
На захід прийшли люди, які особисто знали Чорновола, представники влади, громадськості та депутати.





Голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада розповів, що у 1999 році пішла з життя людина, яка доклала найбільше зусиль задля відновлення державної незалежності нашої країни.

Також він додав, що, попри намагання нинішньої влади «зам’яти» розслідування справи Чорновола, українська громада вважає загибель політичного діяча умисним.


«Сьогодні Україна не така, геть не така, як мріяв Чорновіл», ‒ сказав Володимир Банада.

Вшанувати Чорновола прийшли і представники волинської влади. Так, квіти до памʼятної дошки політичному діячеві поклали заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, заступник голови облради Юрій Лобач та секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.



До слова, у загальноосвітніх закладах міста проводяться тематичні уроки про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола. А в бібліотеках – спеціалізовані виставки літератури, присвячені постаті політичного діяча.





Довідково:
В'ячеслав Чорновіл — літературний критик, публіцист, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу.
Кілька разів ув'язнений за «антирадянську пропаганду». Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. Один із ініціаторів створення Української гельсінської спілки.
25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Соратники політичного діяча та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним убивством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus