USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Всеукраїнський фотопроект про захисників: лучанин - серед воїнів

13 Травня 2015 17:14
Лучанин Дмитро Набитович - учасник фотопроекту Анни Сенік «Воїн» ‒ про захисників української землі від Київської Русі до сьогодення, - інформує Волинське АР з посиланням на 5 канал.

Презентували результати піврічної роботи у столичному музеї Шевченка. Задум автора ‒ показати, якими були воїни ‒ від радника Ярослава Мудрого до бійця АТО. Кожен образ проекту ретельно підбирався військовим реконструктором.

«Реконструювали ті, хто «в темі». Тому правдоподібні образи, це не є шароварщина», ‒ коментує підбір «моделей» військовий реконструктор Андрій Мацьків. «Ми шукали реконструкторів, тобто, людей, в яких уже є одяг. І знімали це на них», ‒ пояснює фотограф.

Усього в проекті представлено 36 прикладів української звитяги. Охопити всю історію українського війська допомагали загалом 7 клубів військово-історичної реконструкції.

«Запросили як члена ВІК «Повстанець», ‒ розповідає, як потрапив на зйомки лучанин Дмитро Набитович. Хлопець на світлині ‒ в образі бійця Української галицької армії. «Вояк міг охороняти якісь стратегічні місця: міст, вокзал», ‒ пояснює він.

«Важливо показати, що Україна завжди мала своє військо, розкрити образи вояків всіх періодів, починаючи з Київської Русі і до сьогоднішньої війни на сході», ‒ каже Дмитро про те, чому проект актуальний саме зараз.

Загалом на реалізацію проекту «Воїн» пішло півроку. Найемоційніші зйомки ‒ наживо, ‒ стверджує фотограф: «Стріляють градами чи працює снайпер по машині, а потім ти виходиш на блок-пості й фотографуєш людей».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus