USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Прокуратура не має що робити з третиною звернень волинян. ВІДЕО

27 Лютого 2013 10:37
Третина з майже десяти тисяч звернень громадян у 2012 році - поза компетенцією прокуратури Волинської області.

Про це йдеться на сайті прокуратури у Волинській області.

Десять тисяч волинян звернулось до прокуратури області за захистом своїх порушених прав та законних інтересів.

Упродовж 2012 року органи прокуратури області усього розглянули близько 9,7 тисяч звернень. Більше третини з них стосувались питань, вирішення яких є компетенцією інших відомств, тому були направлені за належністю. В органах прокуратури області минулоріч вирішили 6,2 тисячі звернень. Половина із 206 задоволених звернень стосувалась порушень конституційних прав і свобод громадян. За результатами їх вирішення внесли 57 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнули 29 посадових осіб, відшкодували 298 тисяч гривень.

У своїх зверненнях волиняни найчастіше піднімають питання соціального захисту прав громадян пільгових категорій, порушень у сфері охорони довкілля, прийняття органами місцевого самоврядування незаконних рішень в сфері земельних відносин та порушень в діяльності органів контролю.

Здійснюючи нагляд за додержанням законодавства про звернення громадян органами державної влади, місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, органи прокуратури області минулого року здійснили 87 перевірок.

На усунення виявлених порушень внесли 62 акти прокурорського реагування, до відповідальності притягнули 53 посадові особи, в тому числі 18 – органів контролю.

Зауважимо, що з набуттям 1 грудня 2012 року чинності змінами до Закону України «Про прокуратуру» змінилися підстави та порядок проведення органами прокуратури перевірок за зверненнями громадян.

Наразі такі перевірки за заявами фізичних чи юридичних осіб, зверненнями та запитами депутатів усіх рівнів, крім заяв і повідомлень про кримінальне правопорушення, проводяться лише після попереднього розгляду компетентними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими чи службовими особами або неприйняття ними у встановлені строки рішень з піднятих питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
громадянка Показати IP 27 Лютого 2013 10:56
А можна конкретизувати з яких питань можна звертатись у прокуратуру та опублікувати їх у засобах масової інформації, пррвести зустрічі з громадянами! Громадяни ж звернувшись до прокуратури надіються на позитивне вирішенння проблем, а тут виявляється, що дане питання поза компетенцією прокуратури!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus