USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волинських бійців лікують за допомогою рефлексотерапії

4 Квітня 2016 12:12
Адаптуватися до мирного життя, знайти порозуміння в родині волинським військовим, які повернулися зі сходу, допомагають у рамках проекту «Зігрій душу», що його підтримує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Про це інформують у прес-службі Фонду.

Оскільки державна програма від початку АТО так і не запрацювала, проект не втрачає актуальності й досі. Зі слів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка, там, де держава не бачить проблематики, її бачить Фонд.

«Немає простих проектів. Ми серйозно і комплексно до цього підходимо, всі верстви населення потребують захисту, і поки держава належним чином не реагує на проблеми, на це реагує Фонд. Це - масштабна програма. Ми бачимо, як держава віднеслась до воїнів афганців, до воїнів, які воювали в гарячих точках, - усі вони не отримали належної реабілітації. А з бійцями потрібно працювати не лише протягом місяця, наприклад, а навіть через рік намагатися вивести їх з тих станів, в яких вони перебувають, переживши війну», - наголосив Олександр Товстенюк.



Нагадаємо, що проект «Зігрій душу» – спільна робота меценатів та волонтерів. Проект, керівником якого є Анна Лисакова, започаткували у 2015 році за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Цього року проект уже відкрив реабілітаційний сезон. З 9 по 15 березня відбувся перший цьогорічний заїзд у рамках «Зігрій душу». Протягом 7 днів реабілітації у санаторії «Пролісок» вояки, які прибули із зони бойових дій, могли отримати безкоштовну психологічну підтримку, відвідати медичні процедури та спробувати себе у ролі справжнього художника. У тижневій програмі реабілітації – медичний, психологічний, естетичний та соціальний напрямки.

У 2016 році проект «Зігрій душу» здійснюватиметься на базі санаторію «Пролісок» Ківерцівського району, а волонтери працюватимуть за новими напрямками.

На базі «Проліску» є усі умови для оздоровлення.

«Хвойний ліс, заплава річки Путилівки, комфортні умови проживання і потужна медична база з найрізноманітнішими процедурами. Тут бійці проходять і курс рефлексотерапії. Упродовж року запановували шість таких заїздів», - розповідає юрисконсульт фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Андрій Іщик.

Лікар-рефлексотерапевт Сергій Кузь, якому доводилося відновлювати бійців безпосередньо після бою, каже, що такий метод здатен зцілювати навіть після важких травм.

«Іде сеанс. Для необхідного результату в сеансі декілька рецептів застосовується. Зважаючи на стан пацієнта я роблю пульсову діагностику: стан органів, систем, психологічний, психічний, неврологічний стан крові, лімфи, енергетики – це все враховується. І після цього визначається втручання», - розповідає про методику лікар.

З його слів, сеанси тривають від години до двох у залежності від індивідуального рецепту.

Своєю чергою, бійці, які пройшли реабілітацію, наголошують на важливості праці волонтерів і меценатів у питанні реабілітації бійців, оскільки державна програма, всупереч очікуванням, так і не запрацювала.

«Під час реабілітації є можливість відпочити душевно і фізично, відпочити від усього того навантаження», - розповідає про свої враження від проекту демобілізований лучанин Руслан Куліш.

Окрім того, «Зігрій Душу» - це не єдиний проект, який діє завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Також триває психолого-реабілітаційний проект сімейного відпочинку та консультації спеціалістів для учасників АТО та їхніх родин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІДГУКИ І ВРАЖЕННЯ БІЙЦІВ ПРО ПСИХОЛОГІЧНУ РЕАБІЛІТАЦІЮ У ЛУЦЬКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus