USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

100 кілометрів мандрували Холодним Яром молоді волиняни. ФОТО

5 Листопада 2013 12:19
Туристичне паломництво до Холодного Яру здійснили молоді люди - члени молодіжної громадської організації «Національний Альянс» - з усієї України. Серед них - 20 волинян. Про це повідомили у прес-службі організації.

Декілька листопадових днів у Холодному Ярі для членів «Національного Альянсу» стали традиційними. З 2006 року сюди з’їзджаються молоді люди з усієї України, аби взяти участь у мандрівному таборі «Холодний Яр».

Цього року мандрівка припала на 31 жовтня - 2 листопада, вона зібрала двадцять юнаків та дівчат з Волинської, Чернігівської, Запорізької, Черкаської, Полтавської областей.

У давнiй козацькiй столицi - Чигиринi відбулося відкриття співочо-мандрівного табору «Холодний Яр-2013». З піднятими синьо-жовтим, червоно-чорним, холодноярським «Воля України або смерть», стягом «Національного Альянсу» та з піснею активісти вирушили до Богданової (Іллінської) церкви, що в Суботові.Там для учасників була проведена екскурсія меморіальним комплексом.

Також альянсівці побували біля 1000-літнього дуба Максима Залізняка, де Тарас Шевченко написав поему «Гайдамаки», побачили знаменитий Мотронин монастир, де розміщувався штаб холодноярців, вшанували пам’яь Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака біля його могили в Мельниках. В Медведівці, звідки розпочався гайдамацький рух, відвідали краєзнавчий музей.

100-кілометрова мандрівка урочищем Холодний Яр завершилася на березі Дніпра, поблизу села Боровиця, біля «Павлюкової могили».

Табір пройшов дуже успішно, однак мирна мандрівка «когось» таки добряче налякала. У суботу, 1 листопада, до коменданта «Холодного Яру» Сергія Мерчука зателефонувала директор суботівської школи перепитати, чи з учасниками табору все гаразд, тому що ввечеррі до неї телефонували з обласного управління освіти та цікавилися чи випадково таборовики не зупинилися в школі. Вона розповіла, що о 6 ранку до школи приїхав бус та джип приблизно з двадцятьма невідомими молодиками спортивної зовнішності. Вони оточили школу і чекали до 11 години сподіваючись, що звідти вийдуть мандрівники.

Організатори заходу припускають, що інформацію про місце перебування і маршрут могла повідомити «комусь» активістка Партії Регіонів, працівниця музейного комплексу.

«Не знаю, які притензії нам могли б висловити невідомі молодики, проте сам цей факт обурює, адже холодноярівщина має славетну козацьку і повстанську історію, і патріотичні рухи та мандрівки навпаки мали би там підтримуватися», - зазначає голова ВМГО «Національний Альянс» Майя Москвич.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anti CC Показати IP 5 Листопада 2013 22:26
Власти Германии открыли предварительное расследование, чтобы сделать запрос об экстрадиции бывшего командующего дивизии СС "Галичина" 94-летнего Михаэля Каркоца, проживающего в американском штате Миннесота. Как заявлял один из служащих дивизии М.Каркоца, солдаты участвовали в жестоких убийствах жителей польских сел, в том числе женщин и детей. http://censor.net.ua/news/245441/v_germanii_otkryli_sledstvie_v_otnoshenii_komandira_divizii_ss_galichina В США разгорается скандал вокруг 94-летнего уроженца Луцка, одного из командиров дивизии СС "Галичина" Информация , которую раскопали в польских архивах журналисты Associated Press, повергла Америку в шок. СМИ запестрели публикациями «Твой сосед - нацист», «Найден старый нацистский убийца детей». В скандальных архивах сослуживцы Каркоца свидетельствуют, что его подразделение из 115 человек жестоко расправлялось с мирными жителями. По словам автора расследования Девида Райсинга, командовал убийцами Каркоц. http://censor.net.ua/n244808

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus