USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Волинські студенти «оцінили» зміни в освітньому законодавстві

27 Лютого 2013 19:00
Студенти волинських вишів обговорили зміни до Закону України «Про вищу освіту».

Засідання Волинської обласної колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України відбулося 26 лютого у СНУ імені Лесі Українки, - інформують на сайті вишу.

На робочу зустріч зі студентським активом Волині завітали начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич, його заступник Валентина Загрева, проректор з навчально-виховної роботи університету Ірина Констанкевич.

Сьогодні досить актуальним і нагальним питанням в Україні лишається нова редакція Закону України «Про вищу освіту». Проректор Ірина Констанкевич закликала молодь до активної та конструктивної роботи у цій сфері.
Очільник профільного управління Волинської ОДА Олександр Хомич зауважив, що новий ЗУ «Про вищу освіту» зумовлений плином часу. «Саме цей закон визначатиме розвиток освіти і науки не на 1–2, а мінімум – на 10 років», – наголосив посадовець.
Голова регіональної колегії Всеукраїнської студентської ради Ольга Кревська повідомила, що наразі у ВРУ зарєєстровано 3 законопроекти про вищу освіту: від трьох депутатів Миколи Сороки, Сергія Ківалова і Григорія Калєтніка (Партія Регіонів), від опозиціонерів Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, Віталія Кличка та проект закону, який розробили під керівництвом ректора КПІ Михайла Згуровського та поданий Віктором Балогою.


Опрацювавши всі ці проекти, студентка представила присутнім власні міркування і пропозиції, зокрема про права осіб, які навчаються у вишах, основні напрями міжнародного співробітництва у сфері вищої освіти, стипендії та платні послуги. Палко обговорювали законопроекти голови ГО «Студентська рада Волині» Анастасія Шевчик, студради СНУ імені Лесі Українки Володимир Ковальчук і представник Технічного коледжу ЛНТУ Богдан Іщук.
Оскільки у цих трьох проектах чимало суперечливих питань, студенти вирішили, що варто абстрагуватися, стати максимально об’єктивним і знайти «розумні» пропозиції щодо змін до ЗУ «Про вищу освіту». Студенти і надалі продовжуватимуть шукати правильне вирішення досить нелегкого завдання.
Опісля обговорень Ольга Кревська презентувала студентам волинських вишів Всеукраїнську студентську раду України, її структуру та розповіла, як стати її членом. Вона ще раз наголосила, що Всеукраїнська студентська рада – це реальний канал виходу на зв’язок із МОНмолодьспорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йомайоп Показати IP 27 Лютого 2013 19:28
Київські студенти вже під Верховною Радою, а волинських чиновники від освіти тішать майбутнім комунізмом для них самих, тобто чиновників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus