USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинські міста «велосипедизують»?

31 Липня 2012 16:41
Влада трьох волинських міст може прийняти концепцію велосипедної інфраструктури. Це сприятиме не лише популяризації велоруху та здорового способу життя, а й покращенню дорожньо-транспортної інфраструктури в трьох містах регіону: Ковелі, Рожищі та Нововолинську.

Про це 31 липня під час презентації проекту «Покращення умов для ефективної участі громадян у виробленні міської політики та посилення впливу громадськості на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури у містах Волині».

Нагадаємо, лише одне волинське місто розпочало роботу над створенням велоінфраструктури. У Луцьку розробили відповідну концепцію.

Зі слів керівника проектів Волинського інституту права Ірини Гайдучик, населення Ковеля, Рожища та Нововолинська активно використовує «залізних коней» в побуті, але в жодному з цих міст немає велосипедних доріжок.

Тому організація, яку вона представляє, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Асоціації розвитку туризму Волині, взялася за лобіювання розробки та створення концепції розвитку велоінфраструктури у згаданих населених пунктах.

Гайдучик стверджує, що у владців міст є всі підстави для прийняття концепції. «Закон «Про врегулювання містобудівної діяльності» зобов’язує міська ради не лише створювати генеральні плани, а й проводити зонування територій – концепцію розвитку окремих територій», ‒ зауважила громадська діячка.

Окрім цього, вона сказала, що обговорення концепцій відбуватиметься на громадських слуханнях та круглих столах, які проходитимуть в містах, охоплених проектом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
D Показати IP 31 Липня 2012 16:49
Тобто про Луцьк не йде мова?
Я Показати IP 31 Липня 2012 18:56
Так у Луцьку вже щось робили....і наскільки я знаю навіть концепцію зробили і ходять до міської ради як додому щоб ту концепцію прийняти...інше питання, як на це реагує влада у Луцьку?...і питання як влада до цього віднесеться у велосипедних районах :)
Anonymouse до Я Показати IP 1 Серпня 2012 10:12
АВЛ пробувала включити в проект велодоріжки під реконструкцію пр. Волі яку відклали.
я Показати IP 31 Липня 2012 20:14
ні,бо не буде з чого красти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus