USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинські фермери «штурмують» Кабмін. ФОТО. ВІДЕО

10 Жовтня 2012 16:32
Поліські фермери пікетують Кабмін. Волиняни вимагають від урядовців гідної мінімальної закупівельної ціни на картоплю.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Представники поліських фермерських господарств пікетують Кабмін, вимагаючи встановити гідні мінімальні закупівельні ціни на картоплю. Пікетувальники привезли з собою майже 20 мішків «продукту, який захищають».



За словами організаторів акції, закупівельні ціни на картоплю (70 копійок) та масштабне ввезення імпортного продукту знищать картоплярство регіону.



Учасники акції вимагають включити картоплю до списку «соціальних» продуктів та встановити мінімальні закупівельні ціни на неї на рівні не менше 2 гривень.



Картоплю, що привезли до будівлі Кабміну організатори акції передадуть Київському притулку для неповнолітніх.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
фермер Показати IP 10 Жовтня 2012 17:10
а поїздку профінансував після зустрічи із селянами благодОйний фонд відомого мецената.
Чеширский Кот Показати IP 10 Жовтня 2012 18:12
Вечная проблема сельского хозяйства: или неурожай, или низкие цены. Без дотаций не выживут.
Сніжана Показати IP 10 Жовтня 2012 20:04
А де там з Волині? Пишуть що з полісся, а це не обов'язково Волинь! Вам не набридло область ганьбити?
Міля Показати IP 10 Жовтня 2012 21:56
Нащо таку дурку робити, можна було б і у ближчу лікарню віддати. Кому потрібна іх картопля. Подивіться на норми споживання картоплі французами чи англійцями, вони у 4 рази менші від наших, проте овочів і фруктів у 4,5 рази більше. Скоро наші украінці розпасуться від тоі бульби, як американці, 2 метри у поясі, щтпнів не підбереш.
Чеширский Кот до Міля Показати IP 11 Жовтня 2012 09:52
+100
pavel Показати IP 11 Жовтня 2012 09:52
Біда в тому, що на відміну від тих же німців, чехів, поляків українці живуть по принципу "в сосіда гірше значить мені легше"! Організуйтесь з селом найміть машину і завезіть в Крим ту картоплю! Нема єдності в думках і організації. Навіщо віддаєте за копійки? От оголосила б область одного року на всю Ураїну що вирощувати картоплю для продажу НЕ БУДУТЬ! Побачили б які ціни були на наступний рік! Але завжди знайдеться бидлоукраїнець, що живе по вищенаведеному принципу і таки буде вирощувати щоб наживитись саме сьогодні а не ждати наступного року. Чого бідні - бо дурні, чого дурні - бо бідні.
Володька Показати IP 11 Жовтня 2012 10:10
А ось тут треба спитати нашого "ГУБЕРНАТОРА" якого він штани протирає та державний хліб жує... в радянські часи була планова економіка в якій говорили, що де коли у куди садити, зараз цього не зробиш та є управління СГП яке може та повинно збирати статистичні дані хто і що не тільки садить а і має намір це робити притому не тільки у волинській області, далі вищезазначені пани повинні зводити кількісні та цінові прогнозовані показники і доводити це фермерам та селянам (наприклад не варто садити цього року бульбу у вашому районі бо ціна буде 0.50 краще садіть моркву бо її бракне... ) тоді буде якийсь толк а то тільки і вміють на нарадах розказувати скільки «вони» засіяли і скільки планують зібрати…це не робота товаришу Губернаторе а їздити на обжинки великого розуму не потрібно… для людей попрацюйте хватить на сімю..!!!
лучанин Показати IP 11 Жовтня 2012 10:36
Володька, ти спитай якого милого влада взагалі роз'їжджає по обжинках - вона що, сіяла, орала, на жарі молотила? А рапортувати - то вони!!!
AntiUkr Показати IP 11 Жовтня 2012 11:44
Юг и восток Украины завален картошкой с Краснодарского края. Вчера в Керчи покупал картошку в АТБ по 1.50. Господа-конкуренция. Краснодарская созревает раньше чем на полесье, и по качеству выше. Какой дурак за картошкой поедет на Волынь за 1500 км, когда рядом дешевле.
Pavel до AntiUkr Показати IP 12 Жовтня 2012 10:53
Конкуренция??? 1,5 і 0,7 уважніше дивимось хоча б картинки :-)
AntiUkr Показати IP 12 Жовтня 2012 19:08
Обратите внимание, Pavel, что о,7 это закупочная оптовая цена(об этом шла речь в предыдущем инфо), цена 1.50 о которой я говорил, это розничная цена в курортном регионе в бархатный сезон, со всеми накрутками. Главное в том, что Волынская картошка конкурентноспособна только при неурожаях в других регионах. В полесье растут белые сорта. На рыне более ценятся желтые. Время созревания значительно позже, чем на юге Украины или в Ростовской обл или Краснодарском крае. Перевозка стоит копейки по сравнению с перегонами на 1500-1800 км.на Волынь. Так что ничего удивительного в ситуации нет. Волынская картошка обречена тна местного потребителя, излишки на фураж или спирт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus