USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Волинські чиновники відповіли чому лікують дітей у теплопункті

4 Листопада 2013 12:50
Аж три відповіді одразу надійшли виданню Проновік щодо «дитячої бойлерної».

Про неприпустимі умови, в які загнала нововолинська влада юних мешканців 5-ого, 6-ого, 15-ого мікрорайонів, Проновік розповідав неодноразово.

Звернулися журналісти й в урядову та президентську інтернет-приймальні, і персонально до голови Волинської облдержадміністрації Б.Клімчука: як йому таке неподобство, що триває з 2009 року?
Ось що відповів начальник обласного управління охорони здоров’я І. Ващенюк:
«Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації розглянуто Ваше звернення з приводу функціонування структурного підрозділу педіатричного відділення центру ПСМД у приміщенні центрального теплового пункту №2 КП «Теплокомуненерго». Управління центральної міської лікарні повідомляє:
До серпня 2009 року філіал поліклініки, в якому лікарями-терапевтами та педіатрами здійснювався прийом дорослих і дітей, що проживають на 15-ому мікрорайоні, був розміщений у дитячій дошкільній установі №18.
Згідно з рішенням виконкому міськради від 16.7.2009 №240 «Про передачу частини приміщення колишнього ДДУ №18», у зв’язку зі збільшенням кількості вихованців даної установи приміщення, яке займала лікарня, було передане управлінню освіти. З метою територіального наближення надання первинної медичної допомоги дітям 15, 5, 6 мікрорайонів цим же рішенням виконкому лікарні в оренду надано приміщення по другому поверсі теплопункту №2. Після облашування окремого входу та проведення ремонту, за погодженням санітарно-гігієнічних умов із СЕС, у цьому приміщенні було тимчасово розміщено кабінети для прийому лікаря-педіатра.
У червні 2012 року на Ваше звернення до облдержадміністрації санітарно-епідемічною службою області та комісією управління охорони здоров’я облдержадміністрації проводилась перевірка дотримання вимог санітарного законодавства, правил протипожежної безпеки та охорони праці в кабінетах орендованого лікарнею приміщення. Тоді ж Нововолинським сектором державної інспекції техногенної безпеки України також була проведена перевірка, на виконання припису якої облаштовано другий евакуаційний вихід із другого поверху.
Так як приміщення площею 130 метрів квадратних під молочну кухню за адресою 5-ий мікрорайон, 6 не використовувалось і потребувало капітального ремонту, вирішили розмістити в ньому амбулаторію загальної практики сімейної медицини. У грудні 2011 року сесією міьскради було виділено 95 тисяч гривень на придбання будівельних матеріалів для проведення капремонту приміщення молочної кухні. Після оформлення технічної документації на реконструкцію приміщення силами господарської служби лікарні було розпочато ремонт, який у зв’язку зі значним обсягом роботи та затримкою оплати рахунків через казначейство на даний час продовжується. Орієнтовний термін закінчення ремонту – грудень поточного року.
По закінченні ремонтних робіт у цьому приміщенні буде відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини для надання первинної медичної допомоги жителям (дорослим і дітям) 15, 5,6 мікрорайонів», - йдеться у повідомленні.
Приблизно те саме відписав і заступник нововолинського міського голови А.Сторонський, бо готувала нам відповідь одна й ті сама служба – адміністрація Нововолинської міської лікарні. У листі пана Сторонського варто виділити хіба такі месіджи:
«…ремонт приміщення на 5-му мікрорайоні у зв’язку зі значним обсягом роботи (заміна вікон, дверей, радіаторів опалення, системи водопостачання й енергозабезпечення і т.д.) продовжується…
Для облаштування на 5 мікрорайоні амбулаторії загальної практики сімейної медицини необхідні додаткові кошти для її оснащення».
Дітей запхали у вибухонебезпечний теплопункт іще восени 2009 року. Ніби тимчасово, однак ця тимчасовість триває досі! Хоча адміністрація ЦМЛ торік запевняла й мене, й депутата облради Євгена Недищука: амбулаторію на 5-ому відкриють у грудні 2012!
95 тисяч виділили на ремонт у грудні 2011. Сяк-так їх освоїли аж за 2 роки. Треба ще – на оздоблювальні роботи.
І йдуть туди наші люди мовчки, бо давно не чекають від влади нічого доброго. Думають: аби не гірше. Аби не ще гірше!..
Тому-то й водять діточок до педіатра у теплопункт уже ЧОТИРИ роки поспіль.
Наостанок – витяг із третього листа, якого надіслав виданню заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв:
«На ваш лист від 23 жовтня 2013 року щодо функціонування структурного підрозділу педіатричного відділення Центру первинної медико-санітарної допомоги Нововолинська обласна державна адміністрація повідомляє таке: …у цьому році здійснюється капітальний ремонт приміщення площею 130 метрів квадратних за адресою 5-ий Мікрорайон, 6 у Нововолинську для розміщення амбулаторії практики сімейної медицини. НА ці цілі у грудні 2011 року з міського бюджету виділено 95 тисяч гривень. Завершити ремонтні роботи планується у грудні поточного року.
Інформація про вжиті заходи щодо тимчасового розміщення кабінетів лікаря-педіатра в орендованому Нововолинською центральною міською лікарнею приміщенні центрального теплового пункту № КП «Нововолинськтеплокомуненерго» оприлюднена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у рубриці «Реагування на критику ЗМІ».

Скільки триватиме вибухопожежонебезпечний прийом малечі педіатром у котельні, заступник міського голови спрогнозувати відмовився: « Це до Мороза, хай він скаже як головний лікар».
До слова, кошти на ту амбулаторію головлікар і міський голова з усіма своїми заступниками шукають уже понад 6 (ШІСТЬ!!!) років.
Відкрити її обіцяли (після низки критичних публікацій і мого звернення до голови Волинської облдержадміністрації) ще у серпні 2012-ого.
Потім – у грудні 2012-ого.
Натомість у серпні 2013-ого урочисто відкрили сквер біля кафе «Міраж», вимощений за півмільйона гривень різнокольоровою плиткою.
Під цю затію у сквері зірвали добротний асфальт. Один із депутатів прикинув: із тим асфальтом тисяч сімдесят, не менше, пустили коту під хвіст!..
А мами-бабусі з малечею, дістаючись із трьох житлових масивів і Панасівки до педіатра в бойлерну, надалі обходять чи об’їжджають візочками численні ями-вибоїни. При цьому згадують незлим тихим словом і мера, і всіх його заступників, і персонально А.М.Сторонського. Саме він у мерії курує медичні заклади.
Підготувала Наталія Камишникова

ЧИТАТИ ЩЕ: У НОВОВОЛИНСЬКУ БАЛОНИ З ГАЗОМ ЗАБРАЛИ ВІД ДИТЯЧОЇ АМБУЛАТОРІЇ? ВІДЕО



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus