USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Волинські школярі піклуються про птахів

11 Лютого 2017 08:00
Любити природу та не дати загинути птахам узимку – вчаться вихованці шкільного лісництва Куснищанської школи, що діє при Любомльському будинку школяра, інформують у прес-службі ДП «Любомльський лісгосп».

Учні добре знають, що під великим покривом снігу диким тваринам та пернатим, які зимують у наших краях, важко знайти харч. Тож на допомогу фауні приходить людина.

Цьогоріч зима щедра на сніг і люті морози. Різноманітне птаство у такі холодні дні злітається поближче до осель, щоб тут відшукати собі поживу. Рясно обсіли пернаті друзі дерева та кущі і навколо школи. Юні природолюби на чолі із їхнім керівником Петром Антонюком вийшли із власноруч змайстрованими годівничками та зерном. Понад 10 таких їдалень для птахів прилаштували високо на гіллі та насипали туди їжі. А для синичок почепили запашне несолене сало, яке ці птахи так полюбляють. Знають-бо школярі про користь від пернатих, які знищують чимало шкідників на деревах. А нині діти залюбки доглядають, щоб корм не закінчувався та спостерігають, як птаство радісно злітається до їхніх годівниць.

До слова, юні лісівники захоплені ще однією корисною справою, теж для птахів – виготовленням шпаківень. Зі старанністю змайстровані шпаківні навесні лісівники підприємства почеплять у лісі на деревах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus