USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волинські реалії щодо децентралізації

20 Квітня 2016 14:44
Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Верховна Рада прийняла 5 лютого 2015 року. . За більш, ніж рік, на Волині з’явилося 6 об’єднаних територіальних громад з центрами у Смолигові, Зимному, Голобах, Велицьку, Устилузі і Шацьку. Як працює реформа на Волині - про це та інше дивіться у сюжеті Громадського.Волинь.

Про повноваження, ресурси, заохочення від держави і про те, чому решта громад не поспішає об’єднуватись розповіли консультанти Офісу реформ з децентралізації у Волинській області Василь Гром і Олена Кузьмич.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ НА ВОЛИНІ: ЯК ПОДІЛЯТЬ ПОВНОВАЖЕННЯ МІЖ ГРОМАДАМИ І РАЙОНАМИ

До слова, ще одна громада на Волині визначилася, з ким буде "жити" далі Про це інформує Горохів - моє місто. Жабченська мала вибір, бо з одного боку сусідом є Перемиль, який, ймовірно, стане чималою частиною Берестечківського об'єднання, з іншого село межує з Сенкевичівкою.

Жабченська територіальна громада перевагу віддала селищу міського типу, яке вже зробило розрахунки своєї самодостатності і запрошує приєднуватися до себе навколишні села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сераховичі Показати IP 20 Квітня 2016 15:21
В надіі відкусити шматок від не існуючого пирога децентралізаціі- -деякі депутати рай та обл ради нам влаштовують різну "децентралізацію" кожного місяця! не прислухаючись до побажань селян .
ВиБорець Показати IP 20 Квітня 2016 16:09
ну, Гром, ще може щось сказати про фінансування та використання коштів, а шо та дівчинка може знати або сказати про адмінреформу, яка бачила життя лише із вікна другого поверху...
axabnrg Показати IP 24 Травня 2016 12:15
після об’єднання бюджет громад збільшився у десять разів: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2283

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus