USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волинські незрячі просять путівки на лікування і безкоштовний проїзд

6 Квітня 2016 16:16
Посприяти у вирішенні проблеми перевезення та виділити путівки у волинські санаторно-курортні заклади просять представники спілки незрячих УТОС.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян головою Волинської облради Ігорем Палицею.

Голова обласної спілки незрячих УТОС Юрій Симончук подякував представницькій владі області за підтримку незрячих області. Проте зауважив, що серед проблем, які потребують невідкладного вирішення – можливість пільгового проїзду в громадському транспорті між районами (маршрути до 50 кілометрів).



Законом передбачено, що люди з вадами зору та ті, хто їх супроводжують, мають право на безоплатний проїзд. Проте волинські перевізники часто відмовляються перевозити пільговиків, адже цьогоріч держава переклала фінансування цього напрямку на місцеві бюджети. У містах обласного значення проблему вирішено. Проблема актуальна для районів, проте, не для всіх.

Юрій Симончук переконує, що далеко не всі з 1800 членів організації бажають скористатись своїм правом безоплатного проїзду: «Більшість членів організації – це люди, яким вже давно за 60 років. Вони вже нікуди не їдуть».

Разом з тим, Юрій Симончук розповів і про проблему з санаторно-курортним лікуванням незрячих.
Мовляв, раніше їм регулярно виділяли путівки в спеціалізований санаторій, який знаходиться на території нині окупованого Криму - в Євпаторії. Відтак, Симончук попросив виділити хоча б для 20 членів УТОСу путівки у волинські санаторно-курортні заклади: «Пролісок», «Лісову пісню» і «Турію». Ігор Палиця пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вітя Показати IP 6 Квітня 2016 16:28
Палиця -супер!!!! Йде людям назустріч, розуміє
SVV до Вітя Показати IP 6 Квітня 2016 17:59
І до нього люди тянуться, бо він щось таки робить, допомагає. А що робить голова ВОДА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus