USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волинські ліси всихають через шкідників

16 Серпня 2016 09:36
Спекотні кліматичні умови сприяють активному розмноженню шкідників, що призводить до всихання значної кількості дерев на території Цуманського лісового господарства. Водночас, така проблема характерна і для інших лісгоспів Волині, - повідомляє Громадське.Волинь.

«Вражаються соснові насадження. Дуже інтенсивно йде розмноження шкідників, стовбурних, лубоїдів і дерева всихають. Останнім часом стало спостерігатися їх активне збільшення і вже зафіксовані такі осередки враження по всіх лісництвах нашого господарства. На обліку є більше 150 гектарів, але я переконаний, що з новим обліком хворих дерев може збільшитись вдвічі, тричі», – заявив директор ДП «Цуманське лісове господарство» Володимир Туревич.

Також посадовець зазначив, що якщо вчасно не зрубати хворі дерева, то шкідники будуть розповсюджуватись й на інші насадження.


Варто зауважити, що заяви про збільшення кількості шкідників часто не відповідають дійсності й робляться для того, щоб сприяти й далі крадіжці здорового лісу.

«Активізація» цього справді небезпечного шкідника соснового лісу чомусь відбулася одразу після заборони спершу на центральному рівні, а потім і розпорядження Волинського губернатора санітарних рубок.

Екологи та громадські активісти заявляли про те, що 80 % планових санітарних рубок волинських лісів – незаконні, на Волині продовжують поспіхом вирізати дерева, причому часто – здорові.

Йдеться про тотальну вирубку гектарів добротних лісів. Зокрема, на Волині зафіксували факт підозрілої лісозаготівлі поблизу села Бодячів Ківерцівського району, яке відноситься до Сокириченського лісництва. Волинські активісти встановили 2 місця тотальної, але не санітарної рубки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДУБ ПІД ВИГЛЯДОМ СОСНИ: ЯК НА ВОЛИНІ ПРОВОДЯТЬ ЕЛЕКТРОННИЙ ОБЛІК ДЕРЕВИНИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Януш Радзивіл Показати IP 16 Серпня 2016 11:30
туревич красава можеш, зрізати все уже сьогодні
В. Цой Показати IP 17 Серпня 2016 08:52
шо то було? нічого та к і не поняв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus