USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.47
  • PLN 10.30 10.50

Волинські берці – не гірші «НАТівських» - шукають своїх бійців

8 Лютого 2015 11:11
У невеличкій майстерні з ремонту взуття ковельський підприємець Олександр Шевчук налагодив виробництво берців. Таке взуття для військових по якості не поступається НАТівським зразкам і значно дешевше, - стверджує майстер. Чоловік готовий виготовляти невеликі партії берців по собівартості і просить волонтерів допомогти з доставкою амуніції до бійців, які перебувають у зоні АТО, - повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

«Ми займалися берцями давно. І в цьому році навіть відправляли взуття для 95-ої аеромобільної бригади на Одесу. Але невеличкими партіями, бо наша майстерня дуже маленька і немає такої можливості, щоб зробити багато пар”, - розповідає підприємець Олександр Шевчук.

Олександр — швець у другому поколінні: шиє та лагодить взуття вже понад 40 років. Каже: відколи почалися воєнні дії на сході країни, одразу задумався, чим може допомогти солдатам на передовій? «Раз в країні почалася така ситуація, то ми вирішили перейти на берці... Звертаються, приходять кожного дня люди, - хто має гроші, інші — не мають. Були випадки, коли мати приходить і каже: Сину їхати, а в мене немає, в що його взути. А йому через 3 дні на війну. От тоді доводиться робити навіть безкоштовно, аби якось допомогти», - каже підприємець.

«В нас бувають такі випадки, що приносять взуття — берці НАТОвські для заміни підошви. Вона виходить з ладу. І вони дуже важкі. І коли ми переробляємо, то підошва стає легшою, а взуття — якіснішим і краще тримає форму ноги... ”, - додає дружина Олександра Ніна Шевчук.

Таке взуття для військових по якості не поступається НАТівським зразкам, але значно дешевше, - стверджує майстер. Для прикладу: собівартість однієї пари — 600 гривень.


«Можна взяти шкіру і за 200 гривень, але ходити вона не буде — це однозначно. Ми застосовуємо матеріали, які використовувалися ще в 1905 році. Тобто, щоб нога була зафіксована, ставиться шкіряний задник. Використовуємо термопластичні матеріали. Вони якості такої не мають. Але якщо відшукати можливість і поставити шкіряний задник, то нога буде зафіксованою. Так само — підошва: її можна купити дешеву, а можна таку , щоб служила рік, а то й більше. Бо на кожну пару взуття ми даємо гарантію на рік», - розповідає Олександр Шевчук. Для виготовлення підошви ковельчани використовують італійські матеріали. А «п’ятка» в черевиках навмисне зроблена жорсткішою, для комфорту. Всередині - подвійне утеплення. Моделі такого взуття - креатив самого Олександра. Над реалізацією задуму трудяться кілька спеціально навчених майстрів. В таких умовах здатні виготовляти одиничні екземпляри. В разі потреби могли б робити до 50-ти пар берців за тиждень. «Допомога фінансова нам взагалі не потрібна. А от потрібно, щоб хтось взявся організувати готове взуття до місць призначення. Оце саме головне, що нам потрібно...», - каже Олександр.

Декілька пар такої амуніції на прохання Волинської асоціації колекціонерів «Паритет» Олександр вже презентував у Луцьку на виставці з проблематики АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 8 Лютого 2015 11:16
Справжні берці мають бути без хутра, щоб висихали швидше.
Волинь Показати IP 8 Лютого 2015 12:52
Наші генерали-казнокради ніколи не дадуть замовлення для вітчизняного виробника, бо їм хочеться красти мільйони.
ВОНО Показати IP 8 Лютого 2015 14:33
гарне взуття для плацу, а от скільки воно протягне в бойових умовах поки що не відомо. НАТОвський стандарт передбачає спеціальні накладки що убезпечують від передчасного зношування в екстремальних умовах, тут таких не видно. Але хлопці стараються на відміну від хенералів, за що їм низький уклін від громади
Анонім Показати IP 9 Лютого 2015 02:15
а головне цыну не назвати :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus