USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Волинянин збудував для односельчан храм

5 Вересня 2016 09:34
Важлива подія сталася в житті мешканців села Підсинівка Старовижівського району. У їхньому селі урочисто освятили Церкву Різдва Хрестителя Іоана Предтечі

Української Православної Церкви Київського Патріархату.

З самого ранку десятки вірян з Підсинівки, навколишніх сіл, Ковеля, Старої Вижівки поспішали до новозбудованого храму, щоб почути Боже слово рідною мовою та висловити слова вдячності усім присутнім до зведення храму.

Так, будівництво храму відбулося за кошти вихідця з Підсинівки – благодійника Івана Омелянюка.

Чоловік давно мріяв побудувати українську церкву у рідному селі. І ось його бажання здійснилося завдяки наполегливості і старанню земляків та будівничих, які за дуже короткий проміжок часу зуміли організувати роботи та побудувати невеличкий храм.

Слова вдячності підсинівці висловили також Ярославу Бащуку, який, з їхніх слів, днював і ночував на будівництві, здійснюючи керівництво роботами.

Святкове богослужіння та освячення Престолу провів Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. А допомогали йому священники з Ковеля, Ковельського, Ратнівського та Старовижівського районів. Учасники хору «Оранта» з Луцька виконали Архієрейську Літургію, зачарувавши своїми голосами усіх присутніх на богослужінні.

По закінченні Митрополит Михаїл привітав всіх присутніх з цією величною подією та побажав миру, благословення та Божої благодаті. Висловив побажання, щоб за допомогою Церкви, Божого слова, молитви рідною українською мовою, мовою даної Богом Землі і мовою своїх предків, всі ми об’єдналися заради України та миру і спокою у державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Штефан, Луцьк Показати IP 5 Вересня 2016 13:01
Слава Тобі Господи, великий і Всемогутній, що і на Старовижівщину - "червоне Полісся", зійшла благодать Божа у вигляді служб Божих рідною мовою для селян Підсинівки та священиків Київського Патріархату!
Волиняка Показати IP 5 Вересня 2016 17:01
Українська Православна Церква Київського Патріархату - це національна Церква всього українського народу. Полісся пробуджується і стає свідомим цього.
Фюрарет Показати IP 6 Вересня 2016 09:31
А головне це море людей, які так чекали нац.Церкви шо від сили три десятки було
Волиняка Показати IP 14 Вересня 2016 00:42
Так. Чекали. І молились на рідній і зрозумілій мові!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus