USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Мешканцям волинського села орендар дозволив безкоштовно рибалити

15 Липня 2015 11:07
Мешканцям села Садів Луцького району вдалося домовитися з підприємцем Сергієм Жуком, який орендує місцевий ставок, – повідомляють активісти «Народного Контролю».

Так, селяни скаржилися на те, що чоловік не дозволяє їм ловити рибу, лише – за гроші. Вони вимагали виділити їм окреме місце і вільно пускати рибалити.

Після перемовин вирішили, що на найближчій сесії сільської ради укладуть новий договір.



А поки орендар пообіцяв: «Кожної неділі, з восьми ранку до восьми вечора - все, на що я піду. Одна вудочка, ви рибу забираєте. Це до укладання договору. За рибу ви не платите».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Оксана Показати IP 15 Липня 2015 11:12
Вже щось потрошки рухається
Клим до Оксана Показати IP 15 Липня 2015 20:33
Знаю Сергія багато років і якби не він, то той ставок би уже давно поріс очеретом або взагалі обмілів. Він там розводить рибу своїм коштом і платить за оренду. Хочеш ловити рибу плати, в чому проблема ?
Дмитро Показати IP 15 Липня 2015 11:14
ну куда ж без клоуна данильчука ))))
читачка до Дмитро Показати IP 15 Липня 2015 13:22
і шелеп буксиром в добавок, скоро ж вибори, потрібно ж на чомусь і на комусь піаритись.
Всезнайко до читачка Показати IP 15 Липня 2015 14:10
Шелеп забув, що його Башкаленко фінансував?
Ковельчанин Показати IP 15 Липня 2015 11:15
Товариш також орендує ставок. Запустив мальок, годував. Нічого не забороняв. Якщо на початок оренди місцеві майже не ловили там рибу то через три роки внаглу почали навіть ставити сітки, виловлювати рибу і продавати. Для селян це стало хорошим бізнесом. Тому я в даному випадку на боці орендатора.
Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 11:18
,,Кожної неділі, з восьми ранку до восьми вечора - все, на що я піду. Одна вудочка, ви рибу забираєте. Це до укладання договору. За рибу ви не платите,, один день тижня - одна вудочка. Там напевно риби дуже багато раз він так обмежує місцевих?!
Лучанин до Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 11:24
По нормальному місцеві повинні ловити безкоштовно. Місцевий рибак рибачив на водоймі десятки років а тут прийшов якийсь пупкін, взяв в оренду за копіки водойму і каже рибаку плати або допобачення!.... Або хоча б зробити мінус 50% для місцевого
Ковельчанин до Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 11:48
А коли місцевий виловлює щодня по 5-10 кіло риби то це нормально? Ловіть на здоровя але в нормальних межах. Для себе а не на продаж
Данильчуку Показати IP 15 Липня 2015 12:39
А чому до Волошенюка не підійшов пресувати, у нього теж в Садові ставок і набагато більший ніж у Жука, і риби там більше? Кишка в тебе тонка, козел?
Колишній... Показати IP 15 Липня 2015 12:41
Із ст. 51 Закону України "Про аквакультуру" Орендарі водного об’єкта зобов’язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо). Тільки от чи діє...
Лучанка Показати IP 16 Липня 2015 09:15
Знаю Жука також багато років - злодій, брехун в кубі, постійнойно ховається за чиєюсь спиною, навіть, коли це не потрібно. В нього добре виходить тільки веращати і "панти ганяти". А в решті фраза "якби не Жук, то ставок" надто голосна і немає підґрунтя. Оскільки цей ставок хтось би орендував в будь якому випадку, але не в усіх колись були родичі в обл раді, доречі такіж брехливі, як і сам Жук. Слава Богу, що "були"! Тож я, як і більшість жителів села за те, що його потрібно гнати звідти сра..ю мітлою!
Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 10:27
Ти з ним зустрівся і скажи це в лице і побачиш де буде в тебе та мітла
Лучанину до Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 12:47
Я з ним зустрічалась неодноразово і говорила це в очі. Метер з шапкою його "грізної натури" надто боягузливий, щоб сперечатися.
Анонім Показати IP 16 Липня 2015 12:40
Цікаво... Коли там було болото, в якому лише корови бродили, то все було добре. А як людина взяла в оренду (за гроші!), розчистила, запустила малька, облагородила, то давайте ставка тепер громаді назад. Ось це по-нашому! По комуняцькому! Хазяїв, господарів, які не лише БРАТИ, але й ВКЛАДАТИ вміють, випхати на Колиму і лінивій голоті все віддати, щоб сітками й електровудками знову все винищили. А між іншим, країни, де основа - приватна властність (бо якщо нічиє, то й недоглянуте), живуть і процвітають. Ми ж уже по цьому шляху йшли і куди прийшли? Люди, думайте головою і вчіть уроки історії, бо повторний курс обходиться дуже дорого... Я розумію, що захапати і зробити все "общим" виглядає дуже спокусливо, але ми поки не вміємо берегти те обще, як своє. На це треба роки, щоб сфорумвалась повага до власності, чужої/своєї - СПІЛЬНОЇ. Ми того й живемо так байдуже, бо весь період совка в нас все було обще, а значить, нічиє, значить, не шкода, значить, треба по змозі натаскати чимпобільше додому. І ви знову хочете до цього вертатись. Якщо вже так, то просто змінити умови договору, щоб був розумний компроміс, але "гнати в шию", бо він комусь не нра, бо в нього колись були родичі при владі, це - глупість. Якщо так робити, то ніхто потім ні в що вкладати гроші не захоче. Бо якщо завтра прийдуть і все відберуть, то які на... інвестиції? Кому таке треба? І будемо сидіти в своїй країні, як у тому болоті, яким колись цей ставок був.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus