USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волинян закликають скористатись «будівельною амністією»

11 Серпня 2015 10:14
Волиняни неохоче використовують можливість зареєструвати самочинні будівництва в рамках будамністії у порівнянні з іншими областями.

Територіальні органи Держархбудінспекції України за станом на 10 серпня розглянуто 1333 документи в рамках реалізації так званої «будівельної амністії», з яких майже 900 дозвільних документів (70 відсотків) уже зареєстровані.

Про це повідомляє прес-служба ДАБІ України.

Найбільшу кількість документів розглянули в Дніпропетровській (178), Тернопільській(123), Київській (96) та Кіровоградській (95) областях, що насамперед свідчить про належну увагу до заяв громадян і організацій з боку місцевих органів містобудування і архітектури. Разом з тим певне занепокоєння викликає стан цієї роботи у Волинській, Івано-Франківській, Миколаївській, Закарпатській областях та в Києві, а також на території областей, де відбувається АТО.

Нагадаємо, що в Україні діє «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту. Зареєструвати «самобуди» можна буде ще до кінця 2015 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинь Показати IP 11 Серпня 2015 16:24
Не потрібно йти на поступки Буратінам і іншим хапугам, котрі готові по головах лізти до земельних ділянок. Мешканці будинку 53/а на проспекті Відродження обурені нахабністю забудовника, що хоче на невеличкому зеленому майданчику, де посаджені берізки в честь воїнів-афганців, побудувати магазин. На 12 серпня о 20 годині голова будинкової ради збирає збори мешканців , щоб просунути ріщення про забудову прибудинкової території. Запрошую усіх небайдужих лучан прийти на збори , щоб остудити апетит забудовника і зберегти алею , посаджену лучанами. Слава Україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus