USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.45 10.60

Волонтери «Серця патріота» відправили пасхальні подарунки бійцям на схід

6 Квітня 2018 07:00
Перед Великоднем волонтери «Серця патріота» вирушили у Попасну, Бахмут, Щастя, Станицю Луганську, Сєвєродонецьк, Новоайдар, щоб доставити бійцям пасхальні подарунки. Перед поїздкою настоятель парафії Архістратига Михаїла в Луцьку протоієрей Степан Гайгель освятив найголовніший атрибут свята – паски. А їх благодійники зібрали понад 600.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу

«Цього разу на схід відправили два автомобілі, один з яких доставляє військовим відремонтовану «Ниву». Цей найбільший подарунок закупив бійцям волонтерський центр «Серце патріота» за допомогою партійців з УКРОПу, – розповів волонтер, депутат Луцької міської ради, укропівець Сергій Балицький. – Автомобіль відремонтували: придбали нові колеса, перебрали мости і мотор, покрасили, поварили. Зараз як новий слугуватиме розвідникам 130-ої бригади».

За словами волонтерів, наближення великого християнського свята спонукало багатьох волинян відгукнутися на прохання волонтерів у формуванні вантажу для українських воїнів.

«Цього разу долучилися дуже багато людей із усієї області, – стверджує Сергій Балицький. – Щиро вдячний усім за підтримку бійців. Традиційно активно допомагають школи. Зараз веземо маскувальну сітку, яку плели вчителі та учні Луцької ЗОШ №11, Прилуцької та Княгининівської загальноосвітніх шкіл. Доки діти були на карантині, працювали вчителі».

Луцька школа №11 щоразу готує для військових малюнки, що об’єднують навколо патріотичної ідеї усіх школярів від малого до великого.

«Ми постійно збираємо допомогу для бійців на схід, – розповідає дев’ятикласниця Анастасія Бригинець. – Хочемо своїми малюнками підтримати сучасних героїв. Навіть не в рамках свят організовуємо у школі благодійні концерти зі збору коштів для воїнів, формуємо передачі із печивом, сухофруктами, іншими смаколиками та одягом. Кожен вважає це своїм обов’язком перед тими, хто боронить державу ціною власного здоров’я і навіть життя».

Відправилися на схід й іменні посилки. Жителі села Велимче Ратнівського району підготували пасхальні яйця і паски у 80-ту бригаду.

«Із 2014 року передаємо у зону АТО подарунки. Активно допомагає школа та й уся громада. Хочемо, щоб хлопці живими і здоровими повернулися додому, – зазначає керівник місцевого ФГ «Веста» Федір Павлович. – Сьогодні передаємо дарунки у 80-ту бригаду, під Щастя, Олегові Дундукову, щоб підкріпив своїх хлопців, аби в них були сила і бадьорість, а ще віра, що про них думаємо, піклуємося, вболіваємо».

Завдяки таким небайдужим людям і підтримується бойових дух тих, хто далеко за межами власної домівки, відстоює кордони України.

«Найчастіше долучаються до формування вантажів ті люди, яким самим потрібна допомога, – зазначає волонтер Ольга Балицька. – Жінки печуть, дітки малюють. Цього разу дуже підтримала нас ківерцівська громада. Пасочки і самоколики передали від «Теремнохліб».

Волонтери центру «Серце патріота» дякують за значну допомогу у формуванні вантажу голові Волинської обласної організації УКРОП, раднику голови облради Вячеславу Рубльову, керівнику благодійного фонду «Серце для України» Ігору Климчуку, директору ПАТ «Теремно-хліб» Андрію Тищенко, керівнику Домобудівельного комбінату Руслану Вайману, а також Опорному закладу «ЗОШ І-ІІІ ступенів села Прилісне» Маневицького району.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus