USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Волонтер з Бельгії займається реабілітацією бійців на Волині

15 Березня 2016 09:51
Художниця з українським корінням Надія Сеничак приїхала на Волинь із Антверпена. Тут жінка співпрацює із арт-терапевтом Тетяною Мялковською, яка займається мистецькою реабілітацією бійців АТО, - йдеться у сюжеті Громадського Волинь.

До Луцька жінку “привів” Facebook. Надія розповідає, що одного разу побачила у соціальній мережі арт-терапевта Тетяну, і зацікавилася тим, що вона робить.

Саме завдяки Надії Сеничак картини волинських атовців змогли придбати у Брюсселі – жінка організувала дві виставки робіт бійців. Кошти, виручені від продажу картин, пішли на подальшу реабілітацію учасників АТО.

Волонтерка також створила організацію «Об’єднання українок Бельгії», яка займається різного роду волонтерством. Для українських військових вони постачають, окрім одягу, берців і медикаментів, ще й фарби для арт-терапії.

Надія каже, що, хоч вона і народилася у Бельгії, її постійно тягне на Україну: «В душі я маю почуття щастя, коли відчуваю, що можу бути корисною і допомагати тут».

Разом із бійцями АТО – учасниками арт-терапії Надія Сеничак познайомилася з таємницями Луцького замку і Будинку з химерами.

Жінка каже, що готова продовжувати співпрацю із волинськими волонтерами, бо можливість допомагати українцям та Україні приносить їй задоволення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus