USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Волонтер Корпусу Миру започаткував у Володимирі-Волинському медіаклуб журналістики

15 Березня 2016 13:28
Молодіжний медіаклуб журналістики запрацював у Володимир-Волинській гімназії імені Олександра Цинкаловського. Зробити це вдалося завдяки коштам із США, - інформує Володимир медіа.

Джейк МакГрю – американець, волонтер від Корпусу Миру, котрий викладає в цьому навчальному закладі, написав проект і виграв грант. Відтак для функціонування клубу журналістики під назвою «Медіаплатформа» за гроші з гранту було закуплене все необхідне обладнання.

На офіційне відкриття «Медіаплатформи» прибули гості. Завітала подивитися на те, як освоєно американські кошти менеджер Корупусу Миру Тетяна Поліщук. За її словами учнівський медіаклуб – це сучасний проект, якому є куди розвиватися. І це хороше підґрунтя для навчання майбутніх журналістів, хороший досвід для молоді, яка в майбутньому планує опановувати сферу журналістики.

Клуб «Медіаплатформа» існує вже кілька місяців. У ньому активно займаються більше десятка учнів. Вони знімають відеосюжети, тематику часто обирають самі. Цікавлять журналістів – початківців різноманітні теми: проблеми життя міста, екологічні та соціальні проблеми.

Допомагають молоді і долучаються до роботи над відеосюжетами й учителі гімназії.

– Наш медіаклуб журналістики – це громадський інформаційний центр, який представлятиме інтереси та висвітлюватиме проблеми молоді, – розповідають учасники клубу. –Метою клубу є налагодження контактів членів громади з молоддю для вільного обміну ідеями, для формування спеціальних професійних навичок стосовно роботи з технічним забезпеченням. За останні півроку ми пройшли 8 тренінгів. Створили свій власний веб-сайт і 6 відеороликів. Вчилися правильно вибудовувати кадр на фотоапараті та відеокамері, редагувати текст, працювати у відеоредакторі, брати інтерв’ю, визначатися з проблемою, яка є актуальною як для школи, так і для суспільства.

Директор гімназії Олександр Романюк запропонував місцевим засобам масової інформації співпрацювати із «Медіаплатформою». Адже така співпраця може бути корисною для обох сторін.

Наприкінці заходу викладачі та учні гімназії подарували присутнім музичні вітання. Зіграв на саксофоні і волонтер від Корпусу Миру Джейк МакГрю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus