USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Владика Михаїл закликав до примирення

29 Лютого 2012 17:36
Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл закликає волинян примиритися у піст.

Про це повідомляє Волинська правда.

Владика Михаїл зазначив: «Піст – це обмеження. І тут залежить, в чому ти хочеш себе обмежити, що ти хочеш, щоб змінилося у твоєму житті. На це треба звертати увагу».

За словами очільника Волинської єпархії УПЦ КП, найчастіше люди звертають увагу тільки на харчування. Чомусь саме воно для вірян у піст відіграє першопочаткову роль. «Коли ми харчуємося якимось продуктами, які нам додають силу і енергію, ми хочемо ту енергію кудись тратити. І можемо її тратити будь-куди… Треба допомогти розуму думати про духовне возвишення. Тому рекомендується їжа, яка не є енергетичною, яка не будоражить людське тіло», – пояснив владика Михаїл та вказав на м’ясо, молочні продукти.

«Але якщо людина хворіє чи має якісь інші проблеми зі здоров’ям, вона підходить до духовника, бере на це благословення і може вживати їжу, яка їй підходить згідно зі станом здоров’я», - додав він.

Разом з тим, у піст, за словами митрополита, людина має робити подвиги. «Якщо говорити про подвиг, то подвиг кожен може зробити свій. В піст головне зробити якийсь подвиг над собою», – розповів владика Михаїл.

Він навів приклад, коли одна парафіянка попросила благословення на цікавий подвиг – цілий піст не буде використовувати косметики. «Інша людина, яка прив’язана до телебачення, бере на себе подвиг на піст виключити телевізор. Молодь, до речі шкільна, відмовляється від комп’ютера. Не у повному обсязі, але коли він сидів по 5 по 6 годин та іграми користувався, то бере собі годину користуватися комп’ютером в межах програми, яка потрібна – і все», – навів приклади владика Михаїл.

Митрополит зауважив, що піст для людини є у залежності, чого вона хоче досягнути. «Що ти хочеш змінити у своєму житті. І звичайно, найважливіше – це молитва, яку ти твориш під час посту. Тому що без Божої допомоги нічого не вдасться», – сказав владика Михаїл.

«Найважливіше – це визнати свої гріхи. Звичайно, коли ти це робиш, ти стаєш набагато багатший і більший. Бо хто принижує себе, той возвеличується. А той, хто возвеличується, той принижується», – продовжив очільник Волинської єпархії УПЦ КП.

«Перший крок, який ми повинні зробити у ці дні, це, власне, примиритися. Зі всіма примиритися. З усіма ворогами, які є. По телефону, електронним листом, у будь-який спосіб… Першим примирися з людиною, яка тебе образила. Уявіть собі. Вас образили, а ви перші ідете на примирення. Ось до висоти такого духу треба прагнути. Примирення – перший крок, який допомагає людині духовно зростати і робити інші кроки боротьби над самим собою», – сказав владика Михаїл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
) Показати IP 29 Лютого 2012 21:08
з єретиками примирятися зась
Земляки Показати IP 29 Лютого 2012 22:33
Владико, приведи до порядку своїх священників, наприклад, таких, як Іван Семенюка, а тоді нас повчай і закликай. Моя бабуся про таких казала : для прафоста -нету поста.
Роман Показати IP 1 Березня 2012 08:22
Да. Правильно сказав.
Личанин Показати IP 1 Березня 2012 12:33
А на яку їжу для вживання під час посту можна отримати благословіння ? На рибу чи курочку- гріль? Від них енергії зовсім мало. А на "кагор" у ВАС обмеження є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus