USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

ВІППО працює і без ректора

24 Лютого 2013 13:25
Понад 20 фахівців з різних областей України обговорили проблеми моніторингу та експертизи якості освіти, новітні досягнення у цих галузях і обмінялися досвідом щодо впровадження сучасних систем, моделей та технологій управління.

Засідання викладачів Волинського, Рівненського та Хмельницького інститутів післядипломної освіти відбулося вже вшосте поспіль у Луцьку 22 лютого.

Викладачі кафедри управлінської діяльності ВІППО презентували колегам напрацювання у сфері менеджменту та інноваційної політики школи, а також обговорили проблему науково-методичного забезпечення керівних і педагогічних кадрів до здійснення цих завдань.

За словами проректора з наукової роботи Рівненського ІППО, доцента кафедри управління освітою Тетяни Гавлітіної, метою таких зустрічей, які уже стали традиційними, є обмін досвідом у сфері підготовки управлінських кадрів до менеджменту освітою та розвитку навчальних закладів. Особливістю ж цьогорічної зустрічі вона назвала те, що під час неї вдалося в практиці і в теоретичних розробках порівняти менеджерські функції, необхідні для відстеження управлінських процесів, і планувати їх використання у майбутньому, вносячи зміни в освітні процеси.

Так, фахівці з Рівного «привезли» до Луцька результати наукових досліджень з підготовки керівних кадрів, зокрема, напрацювання у сфері експертизи освіти та впровадження інноваційних методів у діяльності управлінців освітньої сфери. А вже разом із колегами з Волинського ІППО та Хмельницького ІППО детальніше поговорили про прогнозуючу і розвиваючу функції експертизи освіти. Окрім того, на прикладі напрацювань колег з Ковеля ознайомилися із застосуванням кваліметричної моделі моніторингу якості освіти, яку розробили фахівці з ВІППО.

Своєю чергою, завідувач кафедри менеджменту та освітніх технологій Хмельницького ІППО Віра Гуменюк презентувала колегам діагностичний інструментарій моніторингу управлінської діяльності і підготовки керівників до неї.

Також вона зазначила, що в Хмельницькому ІППО завжди користуються інноваційними технологіями підготовки керівних кадрів, які розробляють у ВІППО, адже Інститут «ще з радянських часів знаходиться в авангарді післядипломної освіти». Тож, і цього року додому хмельницькі фахівці поїдуть із «пакетом матеріалів».

Зауважив важливість таких зустрічей і завідувач кафедри управлінської діяльності ВІППО Михайло Сташенко. З його слів, кожен з інститутів має власний досвід у сфері управлінської діяльності, і для того, щоб використати елементи напрацювань інших ІППО у себе, враховуючи специфіку місцевого інституту, потрібно організовувати такі засідання у професійному середовищі.

Він розповів також, що Волинський ІППО випередив своїх колег з розширення освітньої діяльності. Так, кафедра управлінської діяльності ВІППО ліцензувала підготовку магістрів за спеціальністю «Управління навчальним закладом», на якій займатимуться підготовкою професійних керівних кадрів для навчальних закладів.

Тож, ВІППО став у цій галузі своєрідним лідером, адже у Хмельницькому та Рівненському інститутах поки цим не займаються. А ВІППО уже 7 лютого здійснив перший «випуск» спеціалістів-керівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus