USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

«Він не при своєму розумі», - пацієнт інфекційної лікарні про заяву Яковлева

24 Грудня 2017 11:46
Колишній перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев виступив проти виділення коштів з міського бюджету на ремонт інфекційної лікарні.

Про це пише Під прицілом з посиланням на ТРК Аверс.

Чиновник переконаний, що у Луцьку є комунальні заклади, які потребують підтримки, але у цьому переліку немає місця для медичного закладу.

Луцька міська рада виділили 10 млн гривень для обласної інфекційної лікарні, ще 20 мільйонів виділить обласна рада. У сумі ці гроші - щонайменший кошторис на проблеми медичного закладу, який побудували ще у 1962 році.

Досі лікарня знаходилася у нетиповому пристосованому приміщенні. Крім того, вичерпали свої можливості електрична проводка, система водопостачання та каналізація. Обладнання також є застарілим, тому потребує фінансування.

Варто зазначити, що 75% пацієнтів саме лучани, відтак, місто має бути зацікавлене у тому, щоб лікарню не лише відремонтували, але й належним чином обладнали.

Проте, як стверджує головний лікар закладу Руслан Морочковський, попередня влада міста відмовляла медзакладу у надані коштів, посилаючись на те, що він знаходиться на балансі обласного бюджету.

Проти надання коштів виступив радник голови Волинської облдержадміністрації Тарас Яковлев. Так, у статті одного із інтернет-ресурсів чиновник мотивував це тим, що у Луцьку вистачає закладів, які потребують фінансової підтримки, але які саме Яковлев чомусь не вказав. Зауважимо, саме за його каденції відмовили у фінансуванні інфекційні лікарні.

Але, мабуть, Тарасу Яковлеву варто було б самому поцікавитися в яких умовах знаходяться пацієнти медзакладу.

Зокрема, один із пацієнтів, почувши від журналістів Аверсу про такі слова чиновника, відповів, що той напевно «не при своєму розумі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2017 12:08
Яковлєв зря це сказав... В тій лікарні дійсно з добрих 50% пацієнтів - то лучани... І якщо серед інших медзакладів в лучан є вибір (міська чи обл лікарня, чи в поліклініку піти, чи в приватні заклади), то інфекційна - ТІЛЬКИ одна на весь Луцьк... і вибору в лучан немає... А як би він сам туди з родиною потрапив би на тиждень-другий, то дійсно прозрів би !!! бо такого безладу та страхіття як там, немає точно жодний дитячий медзаклад і напевно також дорослий в Луцьку !!!
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2017 12:32
Мабуть треба створити петицію для направлення Яковлева в інфекційну лікарню на виправні роботи. Відразу буде "вбито всіх зайців". По-перше він реально побачить стан лікарні та умови, по-друге принесе, можливо, користь для пацієнтів, а по-третє не треба буде розбиратися з його проблемами психіки,як сказав пацієнт, бо відразу стане все на свої місця. Хоча все-таки обстеження йому пройти не завадило, бо те що він виробляв в міськраді може і на наукову роботу для якогось медсветили поягнути.
121 Показати IP 24 Грудня 2017 12:58
Щоб він там зі своєю дитиною полежав то мабуть тогож дня втік би!!!
Петр Диброва Показати IP 24 Грудня 2017 14:04
Свого часу мав справи з луцькими лікарями! Особливо сподобався нейрохірург Ловга ! Жаль що він звичайна та образлива людина! Та й волонтери були справжні!
Анонім до Петр Диброва Показати IP 24 Грудня 2017 20:01
образлива, волонтери... ти це про що написав???
Обурена Показати IP 24 Грудня 2017 14:14
Панові Яковлеву треба на новорічні свята не на курорти їхати,а відпочити в інфекційній.Там є класні палати з мишками, тарганами:йому не буде сумно.В лучан нема вибору щодо інфекційної,хоч така можливість є в жителів районів. Давайте скинемось і купимо Яковлеву путівку в інфекційну.Може хоч підлікується чоловік,бо видно геть з головою кепсько.
Вася Пєтькін Показати IP 24 Грудня 2017 14:30
Яковлєв-це де-б**л. Подивіться на його рило
маня - пацієнтка Показати IP 24 Грудня 2017 15:18
Не все так погано в інфекційній. ординаторські поремонтовані, там стоять пристойні меблі, персонал ввічливий, культурний. Палати хворих, санвузли - оце справді жах. Але найперше потрібно купувати медичну апаратуру, обладнання для надання медичних послуг. щоб зробити аналізи у них один мікроскоп на двох лаборанток. І нащо мені їх ремонт, коли діагностувати і лікувати нічим!!
Лучанка до маня-паці Показати IP 24 Грудня 2017 15:51
До чого тут ординаторська? Пацієнти що, в ординаторських лікуються і живуть? Ви бачили стан палат в інфекційних? Можу скинути фото. Все обдерте, стіни ледве дихають, умивальники боязко зачепити щоб не впав з крючків, підвіконня сташні, підлога рипить в дірках, з нового там це вікна і батареї, які виключають на день. А в лікарні дітки маленькі. Апаратури нема, лікарі не хочуть там працювати, катастрофічна нехватка медперсоналу.
маня до Лучанка до маня-паці Показати IP 24 Грудня 2017 21:48
А я ж вам про що говорю. на ремонт ординаторських гроші знайшли, а на палати - грошей нема, Люди нехай терплять . хай би для людей щось робили, а не для себе. про ліки уже не згадую (звісно що пацієнт має їх купити), а елементарний аналіз зробити, то що їм з дому мікроскоп приненсти маємо чи як?
лучанка Показати IP 25 Грудня 2017 18:23
Злодій і бездушна людина,гнати поганою мітлою працювати в інфекційну лікарню, а не красти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus