USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Великдень у католиків і протестантів. ВІДЕО

31 Березня 2013 09:30
Понад 1,5 мільярда християн західної традиції відзначають свято Воскресіння Христового, - йдеться на ТСН.

Католики, англікани, лютерани, представники інших протестантських конфесій, а також віруючі Вірменської церкви цієї неділі збираються на урочисті богослужіння та святкові трапези.

Великдень не має постійної календарної дати і щороку святкується в різний час, бо за часів євангельських подій в Палестині користувалися місячним календарем, а не сонячним, по якому живе сучасне людство.

Західна традиція розрахунку дати святкування Великодня відрізняється від східної. Тому, як часто тепер кажуть, «католицька» і «православна» Пасха часто не збігаються.

За християнською традицією, Великдень зустрічають в першу неділю, що йде за першим повним місяцем після весняного рівнодення в період з 22 березня по 25 квітня. Тільки на Заході день весняного рівнодення розраховують за григоріанським календарем, а на Сході – за юліанським.

Крім того, православна Пасха не може збігатися з юдейською, тоді як західні християни такої умови не ставлять.

Зауважимо, цьогорічний Великдень стане першим для глави Католицької церкви Франциска в новій якості. Папа Римський вранці очолить святкову месу на площі Святого Петра, а по її завершенні виступить із традиційним посланням Urbi et Orbi («Місту і Світу»). Франциск уже встиг здійснити певні реформи богослужбового чину великодньої ночі. Його вказівки скеровані на те, аби служби стали коротшими. У Ватикані це вже назвали «прагненням до простоти і стислості».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корінний Лучанин Показати IP 31 Березня 2013 11:19
Було б дуже добре, на мій погляд, якби ПАСХУ святкували ВСІ разом! Колись такі часи всеодно настануть!
серега Показати IP 1 Квітня 2013 11:18
главное шобы не рамадан вместо пасхи в обязательном порядке ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus