USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ведмежа Настю поселили у готельному комплексі над трасою. ВІДЕО

28 Листопада 2012 10:30
Ведмежа Настю з Луцького зоопарку перевезли на Житомирщину. Поселили у вольєрі на території готельного комплексу над трасою.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН»

У селі Березівка на Житомирщині ‒ справжня подія. Подивитися на звіра прийшло півсела, чиновники з району і навіть духовенство.

Заповідник, куди привезли ведмедя, виявився вольєром з площею орієнтовно 1 гектар. Три клітки ‒ з покращеними умовами: тут і фонтани, басейни, гойдалки. А ще ‒ особлива система захисту: сітка 3 метри з електрострумом.

«Зараз електрострум відімкнуто. Він буде пульсуючим. Якщо звір доторкнеться до нього, то просто більше не підійде», ‒ розповідає представник організації «Чотири лапи» Амір Халіл.

У проект інвестували 100 тисяч євро, тут планують поселити 4 ведмеді. Настю зустрічають червоною стрічкою та молитвами. Коли ж ведмежа випустили, воно з переляку впало у басейн. Діти ж не натішаться.

Усе було б добре, якби не один нюанс: вольєр побудували прямісінько над трасою, на території готельного комплексу, одразу за рестораном, ‒ зазначає автор сюжету.

«Нам потрібно було швидко вирішити це питання, нам треба було отримати дозвіл на будівництво», ‒ коментує це Амір Халіл. Власниця готельно-ресторанного комплексу Ніна Лізунова каже: «Вони запропонували, а ми не відмовили, тому що любимо тварин».

Щоправда, землю для вольєру здають в оренду.

У захисниці прав тварин Тамари Тарнавської все це викликає здивування. «У мене виникають такі думки, що, перш за все, це буде використовуватися для розваги заїжджих ресторанних гостей», ‒ каже вона.

А ще у центрі порятунку планують проводити безплатні екскурсії.

Нагадаємо, з Луцького зоопарку Настю забрали вчора. Її маму міській владі вдалося «відвоювати» ‒ вона залишилася у зоокуточку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
:-( Показати IP 28 Листопада 2012 10:35
А не пішов би той Амір Халіл на..., разом з своїм ведмежам Настею, дістали уже!
Чеширский Кот Показати IP 28 Листопада 2012 10:50
Без коммерческого интереса здесь конечно не обошлось. Но, все-таки гектар площади, а не тесный вольер. Зверью там будет получше. И почему кого-то пугают посетители? Разве в зоопарках и зверинцах нет посетителей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus