USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.35 10.50

«Вбитий за свободу»: у Росії мітинги на честь Бориса Нємцова

24 Лютого 2019 15:09
У містах Росії проходить марш на честь вбитого опозиціонера Бориса Нємцова.

Нємцова вбили 27 лютого 2015 року в Москві, інформує Gazeta.ua.

У Москві організатори роздають плакати з портретом Бориса Нємцова і написом: «Росія напередодні великих змін», «Герої не вмирають» і «Росія буде вільною». За оцінкою руху «Білий лічильник», в марші беруть участь більше 6 тис. осіб.


У російській столиці заплановано відкриття фотовиставки, присвяченої політику. Вона пройде в Сахаровському центрі, носить ім’я «Посада моя – Борис Нємцов» і триватиме до 27 лютого.

Учасники акції, щоб потрапити на Марш, зобов'язані пройти огляд поліцією і перетнути металодетектор. Проносити рідину в обгороджений периметр, яким проходить рух людей, заборонено.

Як зазначила російська активістка Ксенія Ларіна, Нємцов був головною ланкою, що об'єднує і з'єднує опозицію. «Його немає - і все рухнуло. Пам'ять є, а справи немає. Найстрашніша зрада пам'яті Бориса - це роз'єднаність і розгубленість нашої опозиції. Хіба не так?», - сказала Ларіна.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков заявив, що бере участь у Марші, аби «не тільки пам'ятати про минуле, а й боротися за сьогодення». «За всіх тих, кого зробила своїм заручником держава. За Настю Шевченко. За Славу Єгорова. За хлопців з «Нового величия» і «Сети». За Олега Сенцова. За українських моряків та російських вірян. За всіх, кого тримають у тюрмах через те, що вони думають не так, як потрібно злочинцям у владі», - сказав Гудков.

До мітингувальників приєдналися відомі політики і правозахисники - член окружної Ради депутатів РФ Ілля Яшин, активіст Марк Фейгін, позбавлений в квітні 2018 року адвокатського статусу, письменник і журналіст Дмитро Биков.

У Петербурзі на площу Леніна прийшло до тисячі осіб, їх оточили по периметру площі поліцейськими автобусами. Учасники мітингу тримають в руках плакати «Не забудемо. Не пробачимо». У натовпі є ЛГБТ прапор.

У Челябінську повідомляють про 35 учасників Маршу. Більшість з яких – екологічні активісти і місцеві опозиціонери.

У Саратові пройшов узгоджений мітинг. У активістів в руках плакат з написом «Убитий за свободу» і намальованими на ньому кульовими отворами.


У Красноярську до пам’ятника жертвам політичних репресій вшанувати пам’ять Бориса Нємцова прийшло близько 40 осіб. На акцію запрошували тих, чиї сім’ї та родичів торкнулися масові політичні репресії радянських років.

На мітинг в Ростові-на-Дону сьогодні прийшло кілька десятків людей і приблизно стільки ж поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 24 Лютого 2019 15:17
За гарну коханку пострадав хлоп!
Анонім Показати IP 24 Лютого 2019 16:39
Про яку свободу іде мова, іздити п‘яним за кермом, неплатити податки, красти, валити пам‘ятники!
Я не поняв Показати IP 24 Лютого 2019 19:36
У росіян є опозиція, яка ще й мітингує без балаклав і намордників? А може в них є і демократія?!!
Ана толік Показати IP 24 Лютого 2019 20:24
У них що? ДЕМО КРАТ І Я??!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus