USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Змінили порядок надання допомоги з часткового безробіття

4 Лютого 2021 08:58
Кабмін 3 лютого затвердив новий Порядок надання допомоги з часткового безробіття та розширив коло підприємств – учасників Державної програми.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«Рішення уряду збільшує кількість підприємств та працівників, які зможуть отримати державні виплати. Крім того, передбачається скорочення переліку необхідних для отримання допомоги документів і спрощення процедури. Ця допомога дозволить людям зберегти роботу, а бізнесу відчувати себе більш впевнено в майбутньому і відновитися після вимушеного простою», – наводяться в повідомленні слова міністра економіки Ігоря Петрашка.

Відзначається, що тепер програмою з часткового безробіття можуть скористатися всі підприємства виробничої сфери за наявності однієї з трьох підстав: якщо зупинка виробництва триває не менш 3 місяців і не перевищує 6 місяців, охоплює не менше 20% чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30% і більше; якщо зупинка виробництва є вимушеною; якщо зупинка виробництва відбувається за карантинних обмежень, встановлених урядом України.

Станом на кінець листопада 2020 року, з початку дії карантину в Україні, було виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані в центрах зайнятості, також з Фонду боротьби з СОVID-19 було виплачено 2,5 млрд грн на програму допомоги з часткового безробіття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus